На Закарпатті депутатська комісія підтримала проєкти обласних профільних програм

На Закарпатті депутатська комісія підтримала проєкти обласних профільних програм
Сьогодні, 12 грудня, готуючись до пленарного засідання 17-ї сесії, своє засідання провела профільна комісія з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, національних меншин та інформаційної політики, яку очолює Ільдіко Орос.

 

Члени комісії детально вивчили проєкти рішень, пропоновані до розгляду на сесії та уважно розглянули профільні питання.

Зокрема, про Програму діяльності редакційно-видавничої групи обласної книги «Реабілітовані історією» і редколегії з підготовки та випуску «Зводу пам’яток історії та культури Закарпатської області» на 2020 рік. Як зазначила начальник відділу фінансового забезпечення апарату облдержадміністрації Вікторія Клопотар, метою планомірного аналізу архівних документів для збірника„ Репатріація мешканців Закарпаття з країн Європи: з одних таборів – у радянські. 1945 – 1949 рр.? редколегією обласної Книги „Реабілітовані історією?передбачено дослідити й ґрунтовно висвітлити питання, враховуючи особливості процесу входження Закарпаття до складу радянської держави. Також зазначила, що постійно ведеться робота над архівними рукописами, які засвідчують історичні події того часу, із залученням науковців, краєзнавців, журналістів.

Голова комісії Ільдіко Орос наголосила на важливості такої роботи та додала, що оскільки завершується термін виконання попередньої Програми на 2019 рік, то необхідно підготувати звітній документ про її виконання і подати його на розгляд депутатів у наступному році. Депутати підтримали ініціативу голови комісії.

Про хід виконання обласної Програми “Спортивний майданчик 2016-2020 роки» інформував начальник управління молоді та спорту ОДА Віталій Ерфан. Він зазначив, що у поточному році на реалізацію цієї програми було спрямовано 5500,6 тис грн. За кошти обласного бюджету та із урахуванням критеріїв, визначених Програмою, збудовано 8 майданчиків зі штучним покриття.Оскільки такі заходи сприяють розвитку фізичної культури і спорту та зміцненню здоров’я краян, то члени комісії рекомендували розробнику підготувати відповідний проект Програми на наступний період.

Відтак члени профільної комісії уважно вивчили інші питання, які пропонуються до порядку денного 17 –ї сесії. Усі зауваження і пропозиції будуть опрацьовані та найбільш слушні внесені на розгляд президії облради.

Виконавчий апарат облради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів