Унікальні фото: як на Закарпатті зимує чайна плантація

Унікальні фото: як на Закарпатті зимує чайна плантація
Ви навіть не уявляєте, але виявляється, чай на Закарпатті треба спеціально готувати для того, аби він перезимував.

 

Відомий закарпатський туризмознавець Федір Шандор оприлюднив на своїй сторінці в мережі Фейсбук фото, як зимує чай на Закарпатті. Кущі доводиться огортати і захищати від снігу та морозу.

Нагадаємо, чайні плантації в Мукачеві збереглися з 50-х років XX століття. Близько 50-ти гектарів чайних плантацій було закладено у колгоспах Закарпатської області ще у минулому столітті. Їх відновили ентузіасти реанімації чайних плантацій і чайного туризму Максим Малигін та Максим Адаменко.

Ініціатор відновлення плантацій та експериментів із кущами чаю Максим Малигін зазначив, що спостерігають за цією плантацією уже досить давно. Перші відгуки про чай з відновлених плантацій отримали в 2016 році, потім у 2017-му: "Висновок однозначний: чай - смачний, на рівні світових стандартів, його можна виготовляти". 

Максим Малигін додав, чому ця плантація цікава не тільки Україні а й виробникам чаю в Європі.  "Цей чай найбільш морозостійкий у світі. Є більш північні плантації, але в Англії через Гольфстрім тепліше. А наш чай витримує до -27-28 градусів. Це абсолютний рекорд у світі", — сказав він. 

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів