Голів ОСББ в Ужгороді просили зробити усе від них залежне, щоб запобігти виникненню пожеж (ФОТО)

Голів ОСББ в Ужгороді просили зробити усе від них залежне, щоб запобігти виникненню пожеж (ФОТО)
«Ми вкотре просимо вас уважно послухати рятувальників і зробити усе від вас залежне, щоб запобігти виникненню пожеж», – звернувся напередодні Ужгородський міський голова Богдан Андріїв до голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) та будинкових комітетів (БК) на зустрічі із представниками Ужгородського міськрайонного відділу управління ДСНС.

 

На рекомендаціях щодо дотримання вимог пожежної безпеки у багатоквартирних житлових будинках акцентували в Ужгородській міській раді у зв’язку з нещасними випадками, які останнім часом почастішали в інших містах, селах. країнах.

«Потрібно перевірити наявність вогнегасників, перевірити схеми, чи не захаращені шляхи евакуації, відповідальних осіб тощо, подбати, аби люди чітко знали, як і до кого звертатися, як діяти в екстремальних умовах, – наголосив Богдан Євстафійович. – Звертаю також вашу увагу на прибудинкові території, вони мають бути прибрані. Міська влада продовжуватиме допомагати багатоповерхівкам, але наскільки для цього є ресурс, насамперед фінансовий», – сказав міський голова.

Аналогічна зустріч в Ужгородській міській раді відбулася на засіданні Ради голів ОСББ, ЖБК та БК у вересні, тоді протипожежну безпеку в багатоквартирних будинках обговорювали у рамках підготовки до опалювального періоду 2019/2020. Проте трагічні події в Одесі та Словаччині спонукали повернутися до цього питання та провести більш детальний інструктаж. Дорученням Ужгородського міського голови (№ ДГ-41/02-10 від 09.12.2019 р.) наголошено керівникам управлінь освіти, у справах культури молоді та спорту, охорони здоров’я, департаменту міського господарства, департаменту праці та соціального захисту населення на підпорядкованих підприємствах, установах та організаціях, у житлових будинках забезпечити приведення у належний стан пожежної безпеки, провести інструктаж із дотримання правил безпеки, забезпечити засоби пожежогасіння тощо.

Провідний інспектор, лейтенант служби цивільного захисту Ужгородського міськрайонного відділу управління ДСНС Володимир Штимакта, викладач-методист Ужгородських територіальних курсів навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Закарпатської області, майор служби цивільного захисту Андрій Субота закликали дотримуватись у багатоквартирних житлових будинках наступних вимог:

– всередині будинку не допускати загромадження місць загального користування, горищ та підвалів; у разі захаращеності

– у найкоротший термін очистити приміщення;

– на прибудинковій території організувати можливість швидкого під’їзду пожежної техніки до будинку – прибрати обмежувачі різного виду, в тому числі шлагбауми, паркани, правильно організувати пакувальні місця для автомобілів;

– у під’їздах на видних місцях розмістити куточок із пожежної безпеки, де має бути план евакуації, порядок дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, номери телефонів, куди звертатися у випадку пожежі, прізвище і телефон відповідальної за пожежну безпеку особи та місце знаходження вогнегасників і ключів, якщо вогнегасники закриті;

– перевірити стан евакуаційних виходів, у разі необхідності звільнити їх;

– розмістити знаки евакуації в усіх під’їздах;

– за можливості встановити датчики задимлення в під’їздах;

– перевірити стан електропроводки щодо відсутності тимчасових з’єднань проводів та різного роду пошкоджень;

– перевірити наявність поблизу будинку пожежних гідрантів (за даними водоканалу).

Представник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в Закарпатській області наголосив на відповідальності голів об’єднань за стан місць загального користування будинку та прибудинкової території, наявність вогнегасників.

У житлових будинках необхідно передбачити кошти для організації протипожежної заходів, призначити відповідальну за пожежну безпеку особу, яка повинна пройти 3-денне навчання в навчальному центрі.

Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в Закарпатській області розробив методичні рекомендації, які будуть розіслані всім головам правлінь ОСББ на електронні адреси.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів