Проєкт обласного бюджету на 2020 рік збалансований за доходами та видатками, – Олексій Гетманенко

Проєкт обласного бюджету на 2020 рік збалансований за доходами та видатками, – Олексій Гетманенко
У п’ятницю, 13 грудня, перший заступник голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманеко взяв участь у засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету, яку очолює депутат Василь Кошеля. Також були запрошені керівники профільних департаментів ОДА, зокрема, Петро Лазар – директор департаменту фінансів. Фахівці підготували на розгляд комісії проєкт обласного бюджету на 2020 рік, проаналізувавши соціально-економічні показники розвитку та виходячи з балансу ресурсів краю.

 

У ході обговорення головного документу області, фінансисти наголосили, що він сформований з урахуванням змін, внесених до Бюджетного та Податкового кодексів України та інших законодавчих актів, що стосуються місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин. Показники соцстандартів та обсяги трансфертів враховано за результатами проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» у першому читанні та додані відповідно до розрахунків проєкту цього Закону у другому читанні з врахуванням рекомендацій Міністерства фінансів України щодо формування місцевих бюджетів. За словами Петра Даниловича, у зв’язку із збільшенням субвенції під час затвердження Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автодоріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах краю у сумі на 49 369, 5 тис грн ( до 406, 9 млн грн ) ? обсяг обласного бюджету на 2020 рік складе 2 354, 1 млрд грн. 

Відтак, депутати запропонували та погодили внесення змін до обласного бюджету у частині збільшення обсягу фінансування Програми проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку Закарпатської області на 2020 – 2022 роки за рахунок перерозподілу коштів із інших обласних програм. Жвава дискусія була щодо обговорення ще однієї зміни. Зокрема, для проведення робіт з рекультивації існуючого сміттєзвалища в с.Барвінок Ужгородського району , ІІ черга будівництва, вносяться зміни за головним розпорядником коштів (департамент інфраструктури, розвитку і утримання мережі автодоріг загального користування місцевого значення та ЖКГ ОДА) та зменшуються видатки за Програмою енергоефективності та енергозбереження області на 2016-2020 рр на суму 1 000, 0 тис грн, відповідно збільшивши за Програмою поводження з твердими побутовими відходами області на 2016-2020 рр. Наголошувалось, що участь у цьому проєкті братиме й Ужгородська міська рада. Зважено й принципово підійшли депутати до пропонованих змін до раніше ухвалених Програми у сфері охорони навколишнього середовища, соціально-економічного й культурного розвитку краю тощо. - Проєкт бюджету на 2020 рік - збалансований за доходами та видатками. Він сформований за рахунок власних доходів обласного бюджету та трансфертів із державного бюджету. Бюджет є соціально-орієнтованим, значна частина коштів його становлять видатки на утримання соціально-культурної сфери, - зазначив Олексій Гетманенко.

Посадовець також зауважив, що з 2020 року припиняється надання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення окремих програм соціального захисту населення. Видатки на ці цілі здійснюватиме Міністерство соціальної політики України за окремою програмою державного бюджету. Медична субвенція з державного бюджету передбачена лише на І квартал 2020 року у зв’язку з тим, що з 1 квітня низка обласних закладів охорони здоров’я переходять на фінансування до Національної служби здоров’я України. Проєкт рішення обласної ради «Про обласний бюджет Закарпатської області на 2020 рік» поданий на розгляд чергової сесії обласної ради, яка запланована на 20 грудня 2019 року, та розміщений на сайті облради. 

Пресслужба ОДА

 

 

14 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів