Ігор Бондаренко: Один з головних пріоритетів обласної влади – це розвиток економічного потенціалу Закарпаття

Ігор Бондаренко: Один з головних пріоритетів обласної влади – це розвиток економічного потенціалу Закарпаття
Наприкінці цього робочого тижня голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко відвідав Тячівщину, де побував на кількох підприємствах, освітніх закладах, ознайомився з їх роботою, а на завершення - вручив ключі від новеньких позашляховиків, закуплених для сімейних амбулаторій населених пунктів району. Супроводжували очільника краю в.о.голови Тячівської РДА Михайло Полажинець, Тячівський міський голова Іван Ковач, депутат райради Олег Палінкаш.

 

Першим об’єктом візиту було дочірнє підприємство «Ламелла», яке працює з 2001 року, виготовляє  меблі з клеєного щита з твердих породи дерев - дуб, бук. За словами заступника директора Івана Мандзюка, в асортименті продукції підприємства: столи, лавки, ліжка, стільці, шафи, комоди, стелажі, тумби, офісні меблі та інші. Продукція експортується на ринки Німеччини, Австрії, Польщі та Швейцарії. На сьогодні вже є домовленості про постачання продукції в Данію, Іспанію та Китай. 

Під час знайомства з кожним етапом виробництва меблів, Ігор Бондаренко поспілкувався з робітниками та поцікавився, чи задоволені вони умовами праці та заробітною платою. А трудиться тут 304 працівників, середня заробітна плата складає 11,7 тис грн. Цьогоріч обсяг реалізованої продукції становив 212598,1 тис грн.

Оглядаючи вже готову продукцію, голова облдержадміністрації зазначив: «Виготовлені з натурального дерева меблі з використанням високоякісної фурнітури приємно вражають сучасним дизайном і досить невисокою вартістю. Тож, впевнений, що попит на них щоразу зростатиме».

Наступним візитом була меблева фабрика «Династія», яку очолює Тетяна Шафар. Тут очільнику краю наглядно продемонстрували, як у цехах виготовляються вироби з лісоматеріалів та фурнітури. Очільник краю переконався, що фабрика займається випуском комфортабельних меблів зі широким спектром готових моделей, які постійно поповнюються за вимогами часу. В основному, це дитячі меблі, зокрема, для шкільного навчання та дитсадочків. Так, у рамках впровадження освітньої реформи тячівська фабрика за стандартами Нової української школи успішно виготовляє унікальні шкільні меблі та реалізовує їх по всій Україні. Це нова лінія дизайну, яка поєднує класику та модерн,  відтак, випускаються сучасні та зручні шкільні парти з сидіннями, шафи та полиці, а також меблі для вчителів.

Під час спілкування з керівниками цих підприємств до голови ОДА було озвучено єдине прохання - підключати їх до участі у різних вітчизняних та міжнародних форумах, виставкових ярмарок, на яких вони зможуть представляти свою продукцію та встановлювати нові партнерські торгівельні контакти.

Підсумовуючи свій візит на цих фабриках, Ігор Самійлович підкреслив: «Один з головних пріоритетів обласної влади – це розвиток економічного потенціалу Закарпаття. Я часто спілкуюся з підприємцями краю, нині - з тячівськими, вивчаю їх проблеми, щоб зрозуміти, в чому обласна влада  може допомогти, аби вони успішно розвивали свій бізнес, створювали нові робочі місця та стабільно наповнювали місцевий бюджет. Сьогодні дуже важливо розвивати малий і середній бізнес у районах, бо це один із важливих чинників покращення добробуту краян, формування економіки територіальних громад, забезпечення їх сталого розвитку».

Пресслужба ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів