Пробне ЗНО 2020: скільки доведеться заплатити закарпатським школярам

Пробне ЗНО 2020: скільки доведеться заплатити закарпатським школярам
Пробне тестування традиційно складатимуть наприкінці березня.

 

В залежності від регіону, де вступник складатиме іспит, вартість одного тестування під час пробної сесії ЗНО коливатиметься в діапазоні від 138 до 150 гривень. У 2020 році пробний тест відбуватиметься наприкінці березня. Реєстрація для участі триватиме три тижні.

Про це йдеться на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Зокрема, найдорожче пробне ЗНО буде у Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Київській, Черкаській, Чернігівській, Львівській, Волинській і Рівненській областях та місті Києві. Там вступникам доведеться заплатити за нього 150 гривень. Найнижчою ціна на пробне тестування буде у Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській та Кіровоградській областях - 138 гривень.

По 145 гривень заплатять українці на Миколаївщині, Херсонщині та в Криму, у Донецькій і Луганській областях - 144 гривні. В Івано-Франківській, Тернопільській і Чернівецькій і Закарпатській областях ціну встановили на рівні 142 гривні. У Полтавській, Сумській та Харківській областях - по 141 гривні.

В УЦОЯО наголошують, що пробний тест для абітурієнтів не є обов’язковим. Реєстрація для участі у пробному ЗНО-2020 стартує третього січня і завершиться 24 січня. Зареєструватися можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Безпосередньо саме пробне тестування відбудеться наприкінці березня: з української мови та літератури - 21 березня, з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) - 28 березня.

Нагадаємо, міністерка освіти і науки Ганна Новосад заявила, що зовнішнє незалежне оцінювання з математики стане обов'язковим від 2021 року. Воно буде дворівневим. Його зроблять обов'язковим через проблеми з математичними знаннями в учнів.

tsn.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів