«Гуцульська овеча бриндзя» із Закарпаття – перший український продукт, що має географічне зазначення
Про це йдеться на інформаційно-аналітичному порталі агропромислового комплексу України.
«Гуцульська овеча бриндзя» — це перше українське географічне зазначення, що відповідає всім європейським вимогам до реєстрації і має право на визнання в ЄС. Заявку на реєстрацію географічного зазначення було подано громадською спілкою «Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів» до Мінекономіки 19 грудня 2018 року», — йдеться у повідомленні.
Географічне зазначення — це назва продукту, який виробляється на конкретній території. Такими зазначеннями є, наприклад, коньяк, шампанське, сир фета тощо. В Україні, окрім бриндзі, такими зазначеннями можуть стати мелітопольські черешні.
Раніше Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє запроваджувати в Україні власні географічні зазначення. Президент Зеленський підписав його 9 жовтня 2019 року.
Зазначимо, що «гуцульська овеча бриндзя» — це сир, що виготовляється з овечого молока на полонинах Карпат в регіоні Івано-Франківської, Закарпатської та частково Чернівецької областей. Традиції виготовлення продукту беруть свій початок ще з 15 століття, – пише hromadske.ua.
Відео: ТСН
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
-->
До теми
- Важливо, щоб у закарпатських закладах освіти готували кваліфікованих фахівців! Що для цього потрібно?
- Купити квиток у Відень чи Будапешт можна онлайн
- Закарпатські гвардійці відзначили річницю створення підрозділу Національної гвардії у регіоні
- Віддав життя, прикриваючи відхід свого батальйону. Історія полеглого Героя із Закарпаття Андрія Літуна
- «Перший бій покаже, хто стане воїном…» Боєць 128-ї бригади переніс 9 операцій, вдягнув протез і повернувся до побратимів
- Всеукраїнське опитування вчителів: визначаємо найпріоритетніші потреби й навички
- Втратив руку під час евакуації побратимів: історія пораненого військового Андрія Оришка
- "Війна з тильного боку". Закарпатський письменник Андрій Любка видав нову книгу про війну
- «Щодня встаю о 3-й ранку, щоб о 6-й хлопці на бойових позиціях мали гарячий сніданок…» Історії з фронту від 128-ї бригади
- Триває набір на лідерську програму для жінок. Закарпатки, долучайтесь!
- "Я відчуваю, що це мій обов’язок – йти захищати Батьківщину". Історія загиблого захисника Дмитра Гаваші
- В Ужгороді пропонують купити великодні пряники і наблизити перемогу
- Втратив ногу, але хоче повернутися на фронт: історія військовослужбовця із Маріуполя Артура Зайцева
- Закарпатські поліцейські-вибухотехніки продовжують розміновувати деокуповані території
- «Поїхав на війну з колегами, а повернувся з побратимами», – закарпатський поліцейський про виконання бойових завдань на Бахмутському напрямку
- В Ужгороді провели семінар-тренінг для виховників гри «Сокіл» («Джура»)
- Закарпатці можуть отримати гранти для надання соціально-психологічної допомоги
- Шандор Кіш. Ужгородець, який загинув у перший день повномасштабної війни
- Друга річниця повномасштабного вторгнення РФ. 10 речей, які надихають боротися далі
- Працює оператором «102» та допомагає захисникам: як співробітник поліції Закарпаття створив свій перший FPV-дрон
До цієї новини немає коментарів