«Гуцульська овеча бриндзя» із Закарпаття – перший український продукт, що має географічне зазначення

«Гуцульська овеча бриндзя» із Закарпаття – перший український продукт, що має географічне зазначення
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України зареєструвало перший товар, який має позначку географічного зазначення. Ним стала «гуцульська овеча бриндзя».

 

Про це йдеться на інформаційно-аналітичному порталі агропромислового комплексу України.

«Гуцульська овеча бриндзя» — це перше українське географічне зазначення, що відповідає всім європейським вимогам до реєстрації і має право на визнання в ЄС. Заявку на реєстрацію географічного зазначення було подано громадською спілкою «Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів» до Мінекономіки 19 грудня 2018 року», — йдеться у повідомленні.

Географічне зазначення — це назва продукту, який виробляється на конкретній території. Такими зазначеннями є, наприклад, коньяк, шампанське, сир фета тощо. В Україні, окрім бриндзі, такими зазначеннями можуть стати мелітопольські черешні.

Раніше Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє запроваджувати в Україні власні географічні зазначення. Президент Зеленський підписав його 9 жовтня 2019 року.

Зазначимо, що «гуцульська овеча бриндзя» — це сир, що виготовляється з овечого молока на полонинах Карпат в регіоні Івано-Франківської, Закарпатської та частково Чернівецької областей. Традиції виготовлення продукту беруть свій початок ще з 15 століття, – пише hromadske.ua.

Відео: ТСН

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів