Ігор Бондаренко оглянув у Тячеві реконструкцію школи та потужну спортарену

Ігор Бондаренко оглянув у Тячеві реконструкцію школи та потужну спортарену
Як проходить реконструкція другого корпусу Тячівської ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів та як працює нова спортивна арена «Тячів», наочно переконався голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко, перебуваючи з робочим візитом на Тячівщині.

 

Нині у цій школі проводиться капітальний ремонт,  здійснюється перебудова корпусу навчального закладу.  У новому 2-х поверховому приміщенні будуть актова зала, просторі та світлі класи. Навчальний корпус утеплили, всі роботи з реконструкції виконують з урахуванням усіх санітарно-гігієнічних вимог до освітніх закладів.

На реконструкцію передбачено майже  14 мільйонів гривень, з яких  9  мільйонів – кошти Державного фонду регіонального розвитку, решта  близько 5 мільйонів  - кошти місцевого бюджету.

Ігор Самійлович разом з представником підрядної фірми, яка виконує ремонтні роботи, ознайомився з проектом реконструкції корпусу та оглянув, які будматеріали використовують робочі.

Переконавшись, що все гаразд, посадовець перейшов до головного корпусу школи. Тут створено всі належні умови для навчання: теплі, затишні та комфортні класи і кабінети, сучасна система опалення. Як запевнив присутній голова тячівської ОТГ Іван Ковач, утеплення і теплоізоляція комунальних закладів міста є одним з пріоритетних напрямків роботи міської влади.

Ігор Бондаренко перевірив заодно як харчуються дітки початкових класів, в яких умовах харчоблок та яке матеріально-технічне забезпечення. У класах діють мультимедійні проектори, учні сидять за зручними шкільними партами та мають сучасні меблі.

- Радий бачити, що дітки вчаться в сучасних класах і з новітнім обладнанням. Переконався, що ця школа – абсолютно модернізований навчальний заклад. Докладатиму всі зусилля, аби й інші школи краю були нарешті відремонтовані, учні мали змогу вчитися та розвиватися в належних умовах, - констатував голова ОДА.

Наступним об’єктом відвідин посадовця стала сучасна спортивна арена, яка нині не поступається кращим європейським аналогам. Вона має новітнє покриття, зведена за всіма світовими стандартами, і вже приймає різноманітні міжнародні змагання. 

Як розповів голова тячівської ОТГ Іван Ковач, при її проектуванні закладено кращі матеріали. Адже різного роду спортивні ігри та змагання потребують підвищеного рівня безпеки та зносостійкості. Саме тому експерти FloorBest запропонували використати спортивний паркет Haro Helsinki 10 класу «Преміум». 

Спортивну арену почали будувати ще у 2011 році державним коштом, але через два роки фінансування припинилося. Та щойно громада об’єдналася,  її будівництво відновилося. Для цього залучили з Державного фонду регіонального розвитку, кошти обласної та районної ради, місцевого бюджету. Загальна вартість будівництва об’єкта сягнула 27 млн грн. Нині тут щодня тренуються кілька сотень школярів.

Ігор Бондаренко був вражений не лише архітектурою арени, а й сучасними роздягальнями, вбиральними, душовими, просторою спортзалою зі зручним покриттям. «Дійсно це потужний спорткомплекс, зведений завдяки ентузіазму територіальної громади і заради здорового способу життя дітей та дорослих. Це чудова інвестиція в здорове майбутнє покоління», - резюмував очільник краю, побажавши наостанок, щоб тут проводилося багато змагань на європейському рівні.

Пресслужба ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів