Покинутий напризволяще мікрорайон поблизу села Теребля відвідав голова Закарпатської Ода Ігор Бондаренко

Покинутий напризволяще мікрорайон поблизу села Теребля відвідав голова Закарпатської Ода Ігор Бондаренко
Зведені ще у 2011 році 8 будинків на 116 квартир та 17 індивідуальних помешкань садибної забудови з господарськими приміщеннями нині скоріш нагадують привидів, бо живе тут всього кілька сімей. Також побудована нова школа на 330 місць, дитсадок на 140, проведено інженерні мережі водопостачання, водовідведення, електропостачання, дороги. Готовий комплекс був зданий в експлуатацію в грудні 2012 року.

 

Для цього уряд виділив значний обсяг державних коштів для будівництва цього поселення, яке зводили для переселення майже півтисячі мешканців смт Солотвино, що опинилися біля карстових проваль. Але солотвинці навідріз відмовилися покидати свої господарства і переселятися у нові помешканя. Хоча їх запевняли, що у Тереблі, яка за півсотні кілометрів від їх домівок, теж має значні поклади солі. Навіть розглядалося питання за два роки зведення саме тут солерудника, а відтак і алергологічної лікарні. Але цього не сталося.

На сьогодні головною проблемою є те, що цілий квартал фактично безгоспний, а житло має невизначений статус. Свого часу він не був переданий ні у власність району, ні громаді села Теребля. Відповідно об’єкт не охороняється, майно руйнується і розкрадається. Голова ОДА поспілкувався з тими, хто тут проживає. Люди бідкаються, що покинуті, нема до кого звернутися по допомогу. Навіть коли фіксують розкрадання, то працівники місцевої поліції ні чим не можуть їм допомогти, бо комплекс не має балансоутримувача.

Ігор Самійлович оглянув також освітні заклади – школу та садочок. Переконався - тут створені всі належні умови для навчання та виховання. Діти навчаються і виховуються в просторих класах, з сучасними меблями, але основному з с.Теребля, що за 2 км звідси.

Ігор Бондаренко уважно вислухав й інші проблеми, зокрема про водопостачання. Та доручив присутньому в.о.голови Тячівської РДА Михайлу Полажинцю зібрати всі необхідні документи про передачу комплексу у власність району у відповідності до чинного законодавства. Далі слово за депутатами райради, які на засіданні сесії затверджуюватимуть рішення про прийняття об’єкту у власність громади сільської ради.

Пресслужба ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів