Аеропорт "Ужгород" сьогодні може отримати реальний шанс на відродження"?

Аеропорт "Ужгород" сьогодні може отримати реальний шанс на відродження"?
Як відомо, для повноцінної роботи аеропорту "Ужгород" необхідно укласти міжурядову угоду між Україною та Словацькою Республікою. Угода має визначити умови використання визначеної частини повітряного простору Словаччини у зв'язку з наданням послуг щодо обслуговування повітряного руху визначеним українським провайдером аеронавігаційних послуг у міжнародному аеропорту "Ужгород". Так ось: сьогодні в мініфраструктури відбулася зустріч зі словацькою стороною щодо підписання згаданої угоди. 

 

Інформація про це прозвучала під час засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій Закарпатської обласної ради під головуванням Андрія Андріїва.

Як уточнив присутній на засіданні представник аеропорту, наразі в Києві триває міжурядова зустріч і є надія, що питання зрушиться з мертвої точки. Бо ситуація по аеропорту «Ужгород» насправді дуже сумна. Регулярні рейси не літають, бо здійснюється тільки візуальний огляд (немає дозволу від словаків, що наразі й вирішується).

Порушили й питання будівництва аеропорту в Мукачеві. Під час засідання комісії прозвучала думка, що нове летовище потрібне однозначно, але слід бути готовими до того, що це буде коштувати величезних коштів, і їх слід шукати. Приміром, будівництво тільки однієї злітної смуги в Одесі коштує в межах 3,5 млрд грн, тож очевидно, що капіталовкладення потрібні просто величезні. Щоб побудувати новий аеропорт навіть за умови стабільного фінансування та інтенсивного виконання робіт, потрібно щонайменше п’ять років, протягом цього часу мусить бути в області інше летовище, тому слід поки що підтримувати діяльність ужгородського аеропорту.

У 2019 на міжнародний аеропорт «Ужгород» було закладено в бюджеті фінансування на суму 12,9 млн грн, це переважно видатки на зарплату та комунальні послуги, а також частково передбачалися кошти на погашення збитковості виконання рейсів. За 2019 рік аеропорт заробив близько півмільйона за чартерні рейси, мільйон йому ще боргує «Мотор-Січ» за обслуговування. 

Програма на 2020 рік передбачає фінансування на суму 26 млн грн, якщо депутати під час сесії підтримають проєкт рішення.  

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів