Уряд затвердив Перспективний план Закарпаття

Уряд затвердив Перспективний план Закарпаття
Сьогодні, 18 грудня 2019 року, Кабінет Міністрів України затвердив Перспективний план формування територій громад Закарпатської області та зміни до перспективних планів Луганської, Полтавської, Тернопільської, Харківської та Чернігівської областей.

 

Перспективний план Закарпаття, якого в області до цього взагалі не було, тепер покриває усю територію області і передбачає створення в регіоні 60 громад. Ця цифра ще не остаточна, бо робота над перспективними планами усіх областей триватиме в регіонах аж до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій, повідомили з пресслужби Мінрегіону.

Нагадаємо, що 16 грудня у Мінрегіоні відбулася робоча зустріч під головуванням заступника міністра розвитку громад та територій України В’ячеслава Негоди щодо обговорення Перспективного плану Закарпатської області. Делегацію із Закарпаття очолював перший заступник голови ОДА Олексій Гетманенко. Після презентації Перспективного плану Олексій Гетманенко та інші представники закарпатської делегації висловили свої пропозиції, враховуючи, що об’єднані територіальні громади були створені за методикою Мінрегіону. Після тривалої і важкої дискусії стосовно 8-ми ОТГ, врешті було відстояно позицію щодо створення на Закарпатті 60 ОТГ.

Пресслужба ОДА

 

18 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів