Тетяна Літераті анонсувала вихід нової книги із серії «Втрачений Ужгород»

Тетяна Літераті анонсувала вихід нової книги із серії «Втрачений Ужгород»
Її публікаціями зачитуються сотні, а то й тисячі, нетерпляче чекаючи на вихід кожної нової. На щастя, напрацьованого за роки роботи над серією «Втрачений Ужгород» матеріалу в журналістки Тетяни Літераті достатньо на кілька книг. Вчора у рамках акції «Письменник за прилавком» Тетяна поспілкувалася з читачами й поділилася творчими планами на ближче майбутнє.

 

До акції Тетяна Літераті долучається вже втретє. Цього разу представила читачам дві свої книги – «Втрачений Ужгород. Невигадані історії» та Втрачений Ужгород. Мандрівка старим містом».

«Це все робота в рамках одного історичного проєкту, яка розповідає про довоєнну історію Ужгорода, його будівель і родин, які проживали тут у дорадянські часи», – розповідає про свої творіння письменниця. Каже: «Хоч нічого нового у мене поки не вийшло, все ж це добра нагода зробити особливий подарунок своїм друзям до свят».

Цікаво, що на кожну акцію приходять знайомі і незнайомі люди, в тому числі – родичі героїв Тетяниних публікацій.

«Щороку люди приходять зі своїми ідеями для наступних публікацій. Торік мені принесли дві фотографії із зображеннями чоловіків. Те, що вони були зроблені в Ужгороді – це факт, бо там є відповідне маркування. Але за цей рік я так і не змогла дізнатися, що то за чоловіки. Проте все ще попереду. Однак цього року мені нарешті вдалося знайти родичів відомого підприємця, який налагодив виробництво каналізаційних люків. Тож я нарешті отримала фото Золтана Деметера. Сподіваюся, уже скоро зможу розповісти про те, чим ще він займався і яким чоловіком був», – ділиться Тетяна Літераті.

Письменниця анонсувала: «На початку 2020 року вийде компіляція двох попередніх книжок угорською мовою. І, сподіваюся, третя книга, що розповідатиме про професії і підприємства». Чекаємо з нетерпінням.

Ксенія Шокіна

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів