Які продукти слід вживати для краси волосся та шкіри?

Які продукти слід вживати для краси волосся та шкіри?
Шкіра людини — дивовижний орган, який виконує різні функції. Вона поглинає кисень і виділяє вуглекислий газ, захищає організм від механічних та хімічних факторів, патогенів, а також синтезує і накопичує вітамін D та деякі гормони.

 

У житті кожної людини харчування відіграє особливу роль. Нездоровий раціон не лише призводить до порушення обміну речовин і зайвої ваги, але також завдає відчутної шкоди внутрішнім органам, наприклад, серцю і печінці. Чим більше вчені дізнаються про вплив продуктів харчування на здоров'я людини, тим більш очевидним стає той факт, що раціон може значно вплинути на здоров'я і зовнішній вигляд шкіри. Волосся — це похідний елемент шкіри, отже, його здоров'я багато в чому залежатиме від стану шкіри. Вживання яких продуктів позначиться на цьому органі найкраще?

Жирна риба

Жирна риба (наприклад, лосось, скумбрія і оселедець) є багатим джерелом омега-3 жирних кислот, які роблять шкіру еластичною і пружною. Також деякі дослідження показують, що вживання риб'ячого жиру допомагає боротися з різними інфекційними та аутоімунними захворюваннями, наприклад, псоріазом та вовчаком.

Волоський горіх

Волоські горіхи вважаються чи не найкориснішими. Не дивно, що до їх корисних властивостей також входить і здатність впливати на зовнішній вигляд шкіри. З одного боку, дієта з високим вмістом омега-6 може спровокувати запальні захворювання шкіри, а з іншого — продукти з високим вмістом омега-3 допомагають зменшувати такі процеси. У волоських горіхах ці обидві речовини знаходяться в оптимальному співвідношенні. Крім того, волоські горіхи містять цинк, хімічний елемент, який допомагає шкірі боротися з бактеріями.

Насіння соняшнику

Горіхи та насіння — це гарні джерела поживних речовин для шкіри, і насіння соняшника — не виняток. У 30 г цього продукту міститься 37 % рекомендованої дози вітаміну Е, 32% — селену і 10% — цинку.

Червоний і жовтий болгарський перець

Болгарський перець багатий на бета-каротин, речовину, яку організм перетворює на вітамін А, антиоксидант, який захищає шкіру від дії сонячних променів. Цей овоч також є багатим джерелом вітаміну С, речовини, необхідної для утворення колагену, білка, що зберігає шкіру сильною і пружною.

150 г болгарського перцю містять 92% від добової дози вітаміну А.

Томати

Томати — багате джерело вітаміну С і всіх основних каротиноїдів, в тому числі і лікопіну. Дослідження показують, що бета-каротин, лютеїн і лікопін, оберігають шкіру від сонця і запобігають появі зморшок.

Сочевиця

Сочевиця — справжнє джерело білка і заліза, речовин, які допомагають підтримувати волосся здоровим і сильним. Крім того, в ній міститься біотин. Це речовина, також відома як вітамін В7, що входить до складу різних ферментів, які беруть участь у регулюванні білкового і жирового балансу. Помічено, що люди, які страждають на дефіцит вітаміну В7, серед інших симптомів відзначають у себе сухість і нездоровий відтінок шкіри, а також скаржаться на погіршення стану волосся.

Мигдаль

У мигдалі містяться флавоноїди, вітамін Е, а також селен і марганець. Саме ці речовини допомагають зберегти здоров'я і блиск волосся. Не варто забувати і про біотин. Мигдаль, що багатий на вітамін В7, може допомогти вам позбутися лупи, викликаної грибком.

Темний шоколад

Шоколад, а точніше, какао-боби, містять велику кількість антивікових антиоксидантів флавоноїдів, які борються з вільними радикалами та запобігають появі вікових і мімічних зморшків, а також перешкоджають зміні відтінку шкіри.

Щоб звести до мінімуму шкоду і збільшити корисні властивості шоколаду, вибирайте шоколад із вмістом какао-бобів не менше 70%.

Зелений чай

У зеленому чаї містяться катехіни, органічні речовини з групи флавоноїдів, які до всього іншого також є дуже сильними антиоксидантами, тобто вони запобігають пошкодженню клітин, яке викликається окисними процесами. Катехіни захищають шкіру від прямих сонячних променів, а також утримують в ній воду, тим самим роблячи шкіру більш еластичною і пружною.

Яловичина

Одна з найпоширеніших причин випадіння волосся, ламкості нігтів — дефіцит заліза. До речі, недолік саме цієї речовини зустрічається у жінок найчастіше. Вирішити проблему допоможе яловичина. Додавши до свого раціону 1-2 порції яловичини на тиждень, ви допоможете своєму організмові накопичити необхідну кількість заліза.

Джерело: Ukr.Media

 

 

20 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів