Січень на Закарпатті: куди поїхати?

Січень на Закарпатті: куди поїхати?
Січень в Закарпатті, це період святкувань та нових планів на Новий рік, починань та різноманітних ідей, що б провести відпочинок в містах, на фестивалях, в горах, посеред лісу чи в сільських садибах, можна обрати термальні води чи чани, екскурсії чи тури.

 

Українці мають традицію та обирають відпочинок в Закарпатті на січень, що б побачити улюблені краєвиди, покататись на лижах чи ковзанах, скуштувати улюблені страви кухні Закарпаття чи випити келих червоного вина. Це період для відновлення сил, тому, якщо плануєте свою відпустку на період новорічних свят, зверніть увагу на Карпати та Закарпаття, тут вас чекають позитивні емоції, нові враження та цікавий досвід. Без цього просто не цікаво, адже, як кажуть відпочивайте так, що б після відпустки хотілось ще відпочивати. І це замкнуте коло.

З самого початку січня, майже по кожному місту в Закарпатті, на Вас чекають різноманітні святкові новорічні ярмарки, де ви можете купити регіональні продукти, скуштувати смачний глінтвейн, пікницю, шовдарь, купити сир, вино, посмакувати карпатським медом. На центральних площах міст на вас чекають святкові програми. Особливо цікавою буде програма в місті Ужгород та Мукачево, де відбуватимуться святкові концерти, вистави.

Дана публікація Туристично інформаційного центру «Турінформ Закарпаття» розкриває найбільш популярні ідеї для відпочинку в Закарпатті у січні, декілька ідей фестивалів, святкувань, дегустацій, розваг та відпочинку, як для любителів пасивного відпочинку, так і тих хто шукає емоції та драйв.

Закарпаття на вікенд, тури та екскурсії  

  • Відпочинок в Закарпатті можливий цілий рік, але лише у січні тут панує особлива святкова атмосфера. То ж ви можете обрати один з варіантів, що пропонують туроператори. Їх тури в Закарпаття, унікальні екскурсії чітко продумані та пропонують вам насичену програму. Зверніть увагу, що основні потоки туристів приїздять на Закарпаття в місто Мукачево, то ж вам буде цікавим обрати саме це місто для початку подорожі.
  • Перегляньте публікації по темі: 

Колядки та святкування Різдва у Закарпатті

  • В місті Ужгород, 8 січня на площі Театральна відбудеться вертепне дійство “Христос Родився! Всім Возвіщаєм!», початок 14:00.
  • Святкування Різдва в Ужгороді, буде проходити й на території
  • Традиційно у місті Мукачево пройде різдвяний фестиваль вертепів на свято Василя.

Фестивалі Закарпаття у січні

  • Головною гастрономічною подією, що відкриває новий туристичний рік у Закарпатті, є фестиваль «Червене вино» у місті Мукачево, що пройде у період з 9 – 14 січня 2020 року. Це буде ювілейний, 25 фестиваль вина, який збере кращих виноробів Закарпаття, що представлять свої вина для любителів сонячного напою на дегустацію та продаж.
  • На прикінці січня, у селі Геча, Берегівського району пройде фестиваль різників, гентешів, що будуть змагатись у приготуванні традиційних страв зі свинини. Це вже буде 13 кулінарний фестиваль конкурс. Дата 26 січня 2019 року. Традиційно, фестивалі прийматимуть участь як закарпатські команди кулінарів, так і гості з закордону, що будуть змагатись у ремеслі гентешів та готуватимуть страви з свіжої свинини.

Дегустації та гастрономія Закарпаття

  • Традиційно, до Різдва частина жителів Закарпаття тримає піст. А вже після святкувань починають смакувати різноманітні страви кухні Закарпаття. Тим не менше, ви, плануючи відпочинок в Закарпатті можете обрати собі, хоч на кожен день, різноманітні страви закарпатської кухні, в містах та основних туристичних місць. Це як популярні різноманітні гуляші, так і унікальні страви кухні Закарпаття, такі як ріплянка в Колочаві, підбивана квасоля у Перечині.

Релакс програма – термальні води, чани Закарпаття

  • Оберіть собі відпочинок на одному з десяти термальних басейнів, на території Закарпаття. Це дуже цікаво та оригінально, особливо коли на дворі сніг та мороз. Незабутні відчуття та задоволення. На сьогодні, термальні воли Закарпаття зосереджені на території Берегівського району, Виноградівського, Ужгородського районів та Мукачево.
  • Чани Закарпаття, це окрема пігулка задоволення, яка рівномірно поширена по усім районам Закарпаття. Але головним еталоном є звісно Лумшори, де на вас чекають неповторні краєвиди та атмосфера таїнства купання в чанах.

Активний відпочинок в Закарпатті

Це звісно не лише катання на гірських лижах, на одному з понад двох десятків гірськолижних схилів Закарпаття. Але й катання на санчатах чи на сноутюбінгових трасах на території Свалявського, Перечинського району. Зверніть увагу, що ви можете приєднатись до клубу піших туристів Закарпаття, та здійснити разом з ними зимовий похід на одну з гірських вершин (попередньо пройшовши інструкцію та підготувавшись згідно рекомендацій фахівців).

Джерело: Турінформ Закарпаття

 

23 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів