Про що розкажуть три нові міні-скульптурки, які оселилися в Ужгороді (ВІДЕО)

Про що розкажуть три нові міні-скульптурки, які оселилися в Ужгороді (ВІДЕО)
45 мініатюрних скульптур. Саме стільки туристичних родзинок є, станом на 2019-ий. У святковий зимовий період ще три міні-скульптурки оселилися в Ужгороді.

 

Так, біля «масарикової школи» (ужгородської ЗОШ №3) з’явився міні Томаш Масарик – перший президент Чехословаччини. Ще одна міні-скульптурка присвячена єдиному лауреату Нобелівської премії із Закарпаття - Фрідману Мілтону, що має коріння із Берегова. Знаходиться на вул. Гойди, позаду встановили туристичну карту Закарпаття та покажчик Малого Ґалагова.

Також у міні-скульптурі увіковічнили рід Другетів, які правили Ужгородом понад 360 років і створили його містом. Місце для встановлення статуетки обрано не випадково (сквер біля хімфаку УжНУ) – «Другет» дивиться на Ужгородський замок, а позаду нього знаходиться колишня гімназія, що носила його ім’я, поруч з якою у 1943 році стояв пам‘ятник Другетам. Таким чином, ці мініатюрки поповнили туристичний маршрут «Міні-скульптури Ужгорода». Автори усіх трьох: скульптор - Роман Мурник, коваль - Степан Руснак.

Uzh Inform

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів