Як правильно доглядати за темними волоссям?

Як правильно доглядати за темними волоссям?
Думаєте, вам пощастило куди більше, ніж блондинкам, адже бути шатенкою і простіше, і бюджетніше? Не зовсім так.

 

З якими проблемами найчастіше стикаються шатенки і брюнетки?

Складно доводиться тим, у кого великий відсоток сивого волосся, адже їм доводиться фарбуватися частіше. Та й до того ж не всяка фарба здатна перекрити сивину на всі 100%. Так виходить ефект «лисіючої» голови, коли світле відросле або недофарбоване коріння «оголює» череп. Є ще один момент — він стосується тих, хто воліє заощаджувати на походах до перукаря. При тривалому самостійному фарбуванні у темні кольори вони здійснюють одну й ту ж вічну помилку. Вони перенасичують кутикули пігментами, а з-за цього кінці волосся з кожним разом стають все темніше й темніше.

Нерідкі випадки, коли постійне невинне фарбування в темний русявий тон, перенаситивши кінці, змушує вже через 3-4 місяці почати використовувати ще більш темною фарбою, щоб зрівняти коріння з кінцями. Результат такий — вже через рік нічого, крім чорного, цій жінці не підходить! І ось тоді або настає точка неповернення, або жінка все-таки йде до перукаря. І вже тут заощадити не вийде точно! Ця ж проблема істотно позначається і на якості волосся, тому що «вибити» перенасичений пігмент з чорних кінців можна тільки шляхом агресивного освітлення, і частіше навіть не одного.

Тому потрібно бути готовим до ретельного додаткового догляду за волоссям в подальший час аж до того моменту, поки ця освітлена частина волосся не зріжеться. Це займе приблизно рік та спричинить збільшення витрат на дорогі косметичні засоби.

Як доглядати за темним волоссям

Так, темні барвники менш травматичні для волосся, ніж світлі. Вони не «розпорюють» кутикулу для позбавлення від власних темних пігментів. Відповідно, волосся залишається набагато більш здорове і гладке, ніж при роботі з освітлюючими фарбами. Тим не менш спеціальний догляд за темним волоссям необхідний.

Використовуйте спеціальні засоби для темного волосся

Підтримувати колір волосся потрібно завжди, незалежно від того, темне воно чи світле. Але особливого відношення вимагають холодні відтінки. Вони легше інших вимиваються, тому обов'язково варто придбати тонуючі кондиціонери.

Кожного разу він буде доповнювати втрачену кількість пігментів у волоссі, зберігаючи живим колір, і при цьому буде заповнювати втрату вологи, додаючи волоссю міцності та еластичності.

Забудьте про шампуні для натурального волосся

І вже тим більше перестаньте користуватися будь-якими засобами глибокого очищення. Вони вб'ють ваш колір, і волосся отримає моторошний рудий відтінок. Але якщо це не суперечить вашим естетичним запитам, то бурштиновий відтінок можна отримати саме так. Тільки після цих агресивних засобів обов'язково «заспокойте» волосся поживним кондиціонером.

Не забувайте про кондиціонер

Для збереження гарного кольору і шовковистої структури без кондиціонера не обійтися ніяк. Ви можете вибрати для себе ступінь щільності кондиціонера. Він може бути і у вигляді спрею, тобто незмивний, і традиційний — змивається.

Користуйтеся захисною олією

Завжди рекомендують перед сушінням наносити на волосся захисну олію. Волосся буде слухняне та отримає розкішний блиск.

Одне натискання дозатора для короткого волосся, два — для довгого.

І краще, якщо це будуть органічні засоби.

Захищайте волосся від сонця

Це дуже важливо, якщо рудо-коньячно-бурштиновий відлив не у ваших інтересах.

Сонце «вбиває» пігменти.

Саме тому змінюється відтінок і в цілому волосся світлішає (вигоряє).

Фарбуйте волосся за потреби

Чим світліше волосся або чим вищий відсоток сивини, тим частіше необхідна корекція. Природний блонд потребує втручань через 2 тижні (для деяких вже навіть це критично), а якщо різниця в кольорі свого і фарбованого волосся всього 1 тон, то можна обмежитися одним фарбуванням у п'ять тижнів.

Природа ніколи нічого не робить просто так. Якщо у вас великий відсоток сивини, то це не привід плисти проти течії і фарбуватися в темний колір за звичкою, а привід приміряти на себе новий імідж — стати світлішими. Є гарна фраза в перукарському світі: «Рано чи пізно будь-яка жінка стає Мерилін Монро».

Так і є — з віком світлішають всі. Так що кращий варіант для перетворення в брюнетку — коли потрібно лише підкреслити контраст між своїм (можливо, недостатньо, але все ж темним волоссям) і світлою шкірою, або коли цього вимагає ретельно спланований образ (найчастіше це залежить від професії або продуманий з певними цілями імідж). А імідж, як відомо, вирішує все!

Джерело: Ukr.Media

 

26 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів