Завдяки належній роботі депутатів, формування порядку денного кожної сесії відбувається виважено, – Рівіс

Завдяки належній роботі депутатів, формування порядку денного кожної сесії відбувається виважено, – Рівіс
У Звіті про роботу Закарпатської обласної ради за період із грудня 2018 року до грудня 2019 року, який був підтриманий на 17-й сесії облради 52 депутатами, очільник Михайло Рівіс серед іншого акцентував увагу на діяльності постійних комісій.

 

Адже  саме постійним комісіям, які наділені відповідними владними повноваженнями й засобами, необхідними для здійснення властивих їм функцій, належить визначальна роль у процесі підготовки та прийняття рішень, здійснення контролю за їх виконанням. Завдяки плідній, активній участі 9 постійних комісій облради, які діють відповідно до функціональної спрямованості, вдалося реалізувати чимало корисних справ.

За аналізований період відбулося 61 засідання постійних комісій, на яких розглянуто і прийнято 350 рекомендацій та пропозицій. «Саме через належну роботу депутатів у постійних комісіях та на засіданнях президії формування порядку денного кожної сесії відбувається виважено, враховуючи актуальність питань, ? підкреслив М.Рівіс.

Так, кожна ініціатива, що надходить від голови облдержадміністрації, голови обласної ради, депутатів облради, постійних комісій, депутатських фракцій, груп попередньо розглядається профільними постійними комісіями, пропозиції та рекомендації яких згодом обговорюються на засіданні президії обласної ради, де узгоджуються з представниками (уповноваженими) фракцій, груп та головами постійних комісій. Частина питань пропонується на сесіях як такі, що є невідкладними.

«Президія підтвердила свою роль як координаційного центру в діяльності облради в цілому, взаємодії постійних комісій і депутатських фракцій», ? далі зазначає очільник облради.

У звітному періоді відбулось 4 засідання президії, членами якої опрацьовано близько 200 зауважень, пропозицій, висновків, висловлених у постійних комісіях при обговоренні проєктів рішень, пропонованих на розгляд чергових сесій.

У процесі обговорення було відхилено та повернуто на доопрацювання 10 проєктів рішень та 10 додатково внесено.

Загалом за цей час президією облради структурним підрозділам обласної державної адміністрації та виконавчому апарату ради надано 26 рекомендацій.

 Виконавчий апарат облради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів