Сезон святкувань розпочато: як уникнути неприємних наслідків від застілля?

Сезон святкувань розпочато: як уникнути неприємних наслідків від застілля?
Дотримуйтесь нескладних правил, і тоді ніяке свято не зашкодить вашій фігурі та здоров'ю.

 

Не дозволяйте собі голодувати в очікуванні бою курантів

Якщо ви дотримуєтеся принципів здорового харчування, то приймайте їжу 5-6 разів на день. З них 3 прийоми вважаються основними, а решта 2-3 — легкі перекуски. Як і всі звичайні дні, 31 грудня не повинен стати винятком з правила, навіть якщо востаннє ви сядете вечеряти ближче до півночі.

Через свято не варто пропускати традиційний сніданок і обід, та й перекуси теж будуть доречними. Спробуйте збільшити інтервал між прийомами їжі приблизно на пів години. Тоді час вашої вечері припаде на той момент, коли будете проводжати старий рік. Це дозволить вгамувати звірячий апетит, і ви не станете накидатися на їжу.

Шампанське в міру!

Звичайно, шампанське на Новий рік — невід'ємна традиція свята, не слідувати якій було б дуже дивно. Дзвін келихів під бій курантів, веселі привітання і загальна радість створюють атмосферу свята.

Але тим, хто піклується про свою фігуру, цілком можливо обмежитися одним келихом шипучого алкогольного напою. Адже у всіх спиртних напоях міститься дуже багато калорій, і до того ж вони підвищують апетит. А це не дуже добре для тих, хто стежить за своєю вагою.

Відмовитися від газованої води

Жодне святкове застілля не обходиться без газованої води. Необхідно викорінити цю звичку. Адже газовані напої дуже сильно шкодять фігурі! В них міститься ну просто величезна кількість цукру, який, звичайно ж, відкладається на боках і животі.

Приготуйте домашній лимонад, різноманітні морси з ягід і відвари з шипшини і кураги. Такі смачні напої замінять шкідливу газовану воду і принесуть користь вашому організму.

Всього і потрошку

Кладіть на тарілку будь-які страви, які сподобалися, але тільки зовсім трохи, буквально по ложечці кожного делікатесу. Так ви не будете страждати від переїдання після трапези.

Утримайтеся від жирних страв з маслом, різними соусами, а також від їжі у фритюрі. У такого частування дуже багато вуглеводів і жирів, які шкодять вашій талії та здоров'ю в цілому. Відмінним рішенням стануть всілякі овочі та фрукти — калорій в них мало, а користі хоч відбавляй.

Намагайтеся частіше вставати з-за столу

Урізноманітніть новорічну ніч! Придумайте конкурси, загадки, розіграші та інші рухливі заняття. Не сидіть перед телевізором цілий вечір, поглинаючи величезну кількість їжі. Виберіться на прогулянку на свіже повітря, наприклад для запуску салютів і петард. Так ви швидше спалите отримані калорії й повеселитесь на славу!

До відома

Жирні вершки, сметана, майонез додають калорійності будь-яким стравам. Спробуйте обмежити їхню присутність на новорічному столі. Так ви допоможете не тільки своїй фігурі, але й поліпшите самопочуття.

Необхідно гарненько відпочити перед майбутнім застіллям. Втомлена людина їсть набагато більше, особливо шкідливих солодощів.

Джерело: Ukr.Media

 

01 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів