Більше 2200 фактів крадіжок електроенергії виявили по Закарпаттю за минулий рік

Більше 2200 фактів крадіжок електроенергії виявили по Закарпаттю за минулий рік
Факти порушень правил  роздрібного ринку електричної енергії працівники Оператора системи розподілу виявляють буквально щодня. Так, протягом минулого, 2019 року, працівники відділу економічної безпеки товариства склали Акти про правопорушення в 2251 випадках, з них 1965 – у побуті, 286 – серед юридичних споживачів.

 

Про це поінформувала Пресслужба ПрАТ «Закарпаттяобленерго»:

"Зазвичай кожного тижня працівники підприємства виявляли по 40-50, а то й більше подібних порушень. Крадіжки електроенергії фіксують у кожному адміністративному районі області. Потягом року таких випадків найбільше зафіксували на Тячівщині, Мукачівщині, Виноградівщині, Великоберезнянщині, Хустщині.  

За фактами виявлених порушень складені відповідні акти, нараховано штрафів на загальну суму понад 3 млн 876 тис грн. У побуті штрафні санкції сягали від 10-20-ти і до 70-90 тисяч гривень, в юридичному секторі – до 700 тис грн, а то й мільйона гривень. Чи варто платити такі кошти за сумнівну економію в кілька десятків гривень?

З огляду на це, адміністрація ПрАТ «Закарпаттяобленерго» вкотре звертається до споживачів області з проханням не вдаватися до крадіжок, адже це потягне за собою значні штрафні санкції та відключення від електропостачання. Натомість рекомендуємо вдатися до законних способів економії електроенергії, встановлювати зонні прилади обліку, використовувати енергоощадні технології, побутові прилади тощо.

Адміністрація ПрАТ «Закарпаттяобленерго» щиро вдячна всім сумлінним споживачам і платникам. Ще раз вітаємо з Новим роком і прийдешнім Різдвом Христовим!"

 

 

 

02 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів