В АТ «Закарпатгаз» нагадують: порушення правил експлуатації газових приладів призводить до жахливих наслідків

В АТ «Закарпатгаз» нагадують: порушення правил експлуатації газових приладів призводить до жахливих наслідків
Другий день нового року став трагічним для однієї з родин Перечинщини. Там, внаслідок пожежі, постраждав 26-річний чоловік. Причиною інциденту, за попередньою інформацією, стало самовільне втручання у внутрішньобудинкові мережі та порушення правил користування газом. Тепер чоловік перебуває в Закарпатській обласній лікарні імені А.Новака. Його стан — вкрай критичний: глибокі опіки 40% тіла, опіки дихальних шляхів. Лікарі борються за його життя.

 

«Ця ситуація ще вимагає розстежень. Однак, варто ще раз нагадати закарпатцям базові речі. Ми постійно наголошуємо, що втручатися у роботу газових приладів та внутрішньобудинкових мереж – надзвичайно небезпечно. Через це виникає великий ризик нещасних випадків: чи то вибухи, чи то отруєння чадним газом. Встановлювати чи ремонтувати газові прилади без відповідних дозволів і наражати на безпеку себе та оточуючих – злочин», – пояснив головний інженер АТ «Закарпатгаз» Віктор Водзінський.

 

До нещасних випадків може призвести ряд порушень. Як-от:

- самовільне встановлення, демонтаж, зміна місця розташування газових приладів;

- відсутність вентиляційного каналу та доступу повітря у приміщення;

- несправність димових та вентиляційних каналів;

- влаштування витяжної вентиляції із штучним спонуканням у приміщенні, де встановлені газові прилади із відведенням продуктів згорання в димохід;

- негерметичність димових каналів;

- несправність автоматики безпеки газових приладів;

- використання газових приладів не за призначенням (обігрів кімнат за допомогою газових плит, пальників та іншого обладнання);

- наявність витоків газу;

- відсутність технічного обслуговування приладів.

 

У 2019 році в Закарпатті сталося 8 нещасних випадків, в яких постраждало 15 осіб. Один випадок мав летальний наслідок. Враховуючи вищенаведену інформацію, АТ «Закарпатгаз» звертається до всіх громадян бути свідомими і не порушувати правила встановлення або експлуатації газових приладів та обладнання. Від цього залежить здоров’я і життя найрідніших.

 

 

Пресслужба АТ «Закарпатгаз»

 

03 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів