Кращі 10 здобутків закарпатських спортсменів у 2019 році

Кращі 10 здобутків закарпатських спортсменів у 2019 році
У році, який минув закарпатські спортсмени прославили наш край вагомим здобутками, деякі з них стали історичними для України. Тож до вашої уваги десять найбільш відомих здобутків закарпатських спортсменів у 2019 році за версією нашого сайту.

 

1. Аннамарі Данча-Чундак – срібна призерка чемпіонату світу. У фіналі чемпіонату світу зі сноуборду в дисципліні «гігантський слалом» українка поступилася спортсменці з Швейцарії Джулі Зогг і здобула срібну нагороду. Для Аннамарі-Данчі друге місце – це найкращий результат в кар'єрі, крім того, це перша історична нагорода України на чемпіонатах світу зі сноуборду.

2. Сергій Булеца – чемпіон світу в складі молодіжної збірної України U-20 з футболу . Кращий гравець збірної, володар Срібного мяча ЧС-2019.

3. Анатолій Герей – ужгородський фехтувальник на шпазі. Срібний призер командного чемпіонату світу - 2019 в Будапешті, володар командної бронзи етапу кубку світу в швейцарському Берні. Цей успіх фактично дозволяє здобути ліцензію нашій команді на майбутню Олімпіаду-2020 до Токіо.

4. Надія Дьолог – бронзова призерка чемпіонату світу з фехтування на візках. Надія в Південній Кореї двічі зуміла посісти третю сходинку в індивідуальних та командних звитягах.

5. Василь Морквич – срібний призер чемпіонату світу з військово-спортивного двоборства, який проходив 23 листопада в Харкові. Участь у змаганні взяли спортсмени з 28 країн. Василь Морквич виступав у ваговій категорії 85 кг і в боротьбі за чемпіонство переміг Польщу, Грузію та Південну Корею. Лише у фінальному двобої він поступився спортсмену з Казахстану і відповідно завоював срібну нагороду турніру.

6. Богдана Лехман – чемпіонка світу з армреслінгу серед кадетів. Приємно, що 14-літня закарпатка у румунському місті Констанца зуміла в фіналі на ЧС здолати росіянку та стати чемпіонкою світу.

7. Михайло Полянський – чемпіон Європи з футболу серед спортсменів з вадами слуху. В грецькому місті Іракліон українська збірна в фіналі перемогла німецьку збірну.

 

8. Валентина Семаль – чемпіонка світу зі змішаних єдиноборств ММА від федерації Gamma, який проходив в Сінгапурі. Валентина зуміла в фіналі побороти російську спортсменку й стати кращою в своїй ваговій групі.

9. Олександр Гангур – хустський пауерліфтер у цьому році досяг неймовірних результатів. Спочатку на чемпіонаті України серею юніорів у своїй ваговій категорії до 105 кг у вересні став чемпіоном в класичному пауерліфтингу.А в грудні в литовському Каунасі за сумою триборства став володарем європейського золота. Закарпатець присіданні та тязі здобув малі золоті нагороди підкоривши штангу вагою 302,5 та 330 кг відповідно. А сума Олександра склала 810 кг. За такі здобутки Олександр виконав нормативи майстра спорту міжнародного класу.

10. Василь Потокій – чемпіон світу з гирьового спорту у «класиці», який відбувся в травні 2019 року в ірландському Дубліні. Загалом у столиці Ірландії змагалися 450 спортсменів із 35 країн світу. Подібних досягнень закарпатців значно більше, але гадаю, що спортсмени на цьому не зупиняться і про них почитаєте в наступних статтях нашого сайта вже в 2020 році.

Uzhgorod.net.ua

 

04 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів