Цікаво знати: щоденні звички, які псують вашу шкіру та волосся

Цікаво знати: щоденні звички, які псують вашу шкіру та волосся
На жаль, часто ми самі винні у цих проблемах, оскільки несвідомо шкодимо шкірі і волоссю. Пропонуємо вам інформативне керівництво щодо правильного догляду за волоссям і шкірою.

 

Використання старих інструментів

Пензлі для макіяжу, щітки для волосся та губки є важливими інструментами для догляду. Але якщо ми не дбаємо про них і не змінюємо їх на регулярній основі, вони стануть місцем скупчення бактерій, які потім можуть викликати проблеми зі шкірою, наприклад дерматит, прищі, запалення шкіри голови. Навіть стара пудра або тональна основа можуть стати живильним середовищем для бактерій.

Вживання рідини через соломинку призводить до появи зморшок навколо рота

Ви будете здивовані тим фактом, що пиття через соломинку може прискорити старішання шкіри. Зазначимо, що немає нічого страшного у зморшках, краса не має свого віку. Але якщо ви дійсно хочете попередити і зменшити ці вертикальні зморшки навколо рота, то слід відмовитися від пиття напоїв через соломинку.

Неправильний вибір шампуню

Клінічні дослідження показали, що неправильний вибір шампуню може призвести до появи почервоніння вздовж лінії зростання волосся. Шкідливі активні компоненти, які містяться у дешевих шампунях і засобах для догляду за волоссям, подразнюють шкіру, що призводить до різних проблем із волоссям.

Звичайно, ви не можете припинити мити волосся, але ви можете змінити використовувані засоби для догляду за волоссям на якісні і гіпоалергенні. Перед тим як мити голову, слід переконатися в тому, що ви видалили усі залишки засобів для догляду за волоссям з вашої шкіри, особливо вздовж лінії зростання волосся.

Неправильне зволоження шкіри

Часто проблеми із сухою шкірою виникають саме через неправильне використання спеціальних кремів. Багато людей не можуть зволожити свою шкіру відразу після того, як вистрибують з душу, що призводить до того, що їх шкіра втрачає багато вологи. Це, у свою чергу, може підкреслити ваші зморшки, навіть якщо ви використовуєте якісний зволожуючий крем. Кращий час для нанесення зволожуючого крему і будь-яких інших процедур для шкіри — відразу після душу, що забезпечить фіксацію вологи на шкірі, включаючи обличчя та тіло.

Ви застосовуєте засоби для догляду за шкірою у неправильному порядку

Навіть використовуючи якісні креми і засоби для догляду за шкірою, можна зіштовхнутися з появою почервонінь, зморшок і інших проблем із волоссям. Уся справа — у неправильній черговості використання таких засобів.

Навіть досвідчені візажисти і фахівці з догляду за шкірою іноді припускаються цієї помилки, тому не турбуйтеся і просто дотримуйтесь цього загального правила: наносьте свої засоби для догляду за шкірою, починаючи із зволоження і закінчуючи жирними кремами.

У вашій дієті багато солі

Попри поширену думку, дієта, яка містить забагато солі, необов'язково висушує шкіру, навіть якщо ви п'єте достатньо рідини. Однак надмірне вживання солі призводить до появи кіл під очима, а обличчя стає опухлим. Встановлено, що підвищене споживання натрію погіршує ваше тіло, призводячи до проблем із водно-сольовим обміном. Отже, якщо ви виявили, що ваші очі стають опухлими вранці, причиною цього може бути ваша дієта з високим вмістом солі.

Ви неправильно наносите крем для очей

Деякі люди наносять крем для очей до самих вій і у області верхніх повік. Це не кращий спосіб нанесення крему для очей, оскільки подібне може зробити область навколо очей опухлою, подразнюючи ніжну шкіру і викликаючи передчасні зморшки.

Натомість нанесіть крем для очей на орбітальну кістку. Продукт буде вбиратися у шкіру, а потім підніматися під ваші очі, не викликаючи надмірної набряклості.

Ви збираєте волосся у хвіст або пучок, поки воно мокре

Якщо у вас мало часу для догляду за волоссям, то існує велика спокуса просто зібрати його у хвіст або пучок і забути про те, що проблема колись існувала. Але пам'ятайте, що ваше волосся стає більш еластичним і крихким, коли воно мокре, і, перетягуючи його, ви фактично стимулюєте ламкість волосся і посічені кінці в області гумки для волосся, а також підвищуєте ймовірність виникнення витяжної алопеції. Тракційна алопеція являє собою тип постійного випадання волосся, пов'язаного з погіршенням живлення коріння.

Ви не стежите за своєю дієтою

Краса вашого волосся і шкіри залежить від дієти, переїдання і нестачі води. Навіть корисна їжа може призвести до того, що ваша шкіра почне страждати, а це призводить до появи прищів, підвищеної сухості шкіри, жирності і збільшення розміру пір. Встановлено, що шкідливими для шкіри і волосся є молочні продукти та харчові продукти, які містять багато білого борошна.

Вам необхідно буде поліпшити здоров'я своєї шкіри, споживаючи продукти, багаті на антиоксиданти, такі як фрукти і овочі. Особливо корисними продуктами є помідори. Вчені довели: щоб шкіра не старішала і не запалювалась, необхідно з'їдати щодня один помідор.

Ваша наволочка впливає на вашу шкіру і волосся

Ви правильно прочитали, ваша наволочка може бути винуватицею проблем зі шкірою та волоссям. Дерматологи рекомендують міняти наволочку на чисту якомога частіше, до двох разів на тиждень, особливо якщо ви страждаєте на прищі або будь-які інші шкірні захворювання. Матеріал наволочки також має значення. Встановлено, що атласні і шовкові наволочки викликають меншу ламкість волосся і не залишають слідів на обличчі.

Нарешті, подумайте про якість прального порошку, який ви використовуєте, оскільки він може містити подразнюючі інгредієнти, на які у вас сильна алергія. Якщо ви відчуваєте, що це саме той випадок, вибирайте неароматизовані або гіпоалергенні миючі засоби, у ідеалі призначені для дитячого одягу, які зазвичай менш подразнюючі.

Ви використовуєте неправильно підібраний зволожуючий крем

Якщо ви використовуєте зволожуючий крем, який занадто густий або занадто м'який для вашої шкіри, у вас можуть з'явитися маленькі білі шишки на шкірі. Зазвичай вони з'являються навколо очей, але вони також можуть утворюватися на будь-якій ділянці обличчя, де використовувався неправильно підібраний зволожуючий крем.

Ці плями не є прищами, тому вичавлювати їх або намагатися усунути спеціальними засобами не варто. Вам слід перейти на більш легкий зволожуючий крем на гелевій основі і обережно відлущити шкіру за допомогою хімічного відлущуючого засобу.

Використання фена для укладання вологого волосся

Укладання волосся за допомогою фена — наша остання неправильна звичка, оскільки вона сприяє ламкості і випаданню волосся. Особливо шкідлива така укладка, коли фен використовується для вологого волосся, що повністю висушує його. Подібне укладання можливе у екстрених випадках або під час походу до перукарні, але, роблячи це кілька разів на тиждень, ви дійсно шкодите вашому волоссю.

Натомість висушіть волосся рушником або дайте йому висохнути на повітрі, поки воно не висохне щонайменше на 30 %, і лише потім починайте укладати його феном. Таким чином ви зможете сушити волосся феном набагато швидше і будете значно менше його пошкоджувати.

Джерело:  Ukr.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграм

 

07 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів