Малосніжна зима шкодить туристичному сезону на Закарпатті (ФОТО)

Малосніжна зима шкодить туристичному сезону на Закарпатті (ФОТО)
Значна частина закарпатців із настанням холодної пори року беруться до зимових розваг: лиж, санок, сновбордів. Однак цьогоріч туристичному сезону стає на заваді відсутність снігу. Відповідно, покататися не можуть ані місцеві, не їдуть і туристи.

 

Через такі погодні витребеньки у грудні туристичний сезон на Закарпатті повністю провалився. І якщо раніше туристичний сезон закарпатскі гірськолижні курорти починали ще у листопаді, то зараз вони стояли пусткою навіть у грудні.

Інша справа – новорічно-різдвяні свята: святкувати в Карпатах охочих не бракувало. А от із зимовими розвагами гірше: туристи скаржаться на відсутність снігу. В горах дещо присніжило, але для того, щоб кататися, цього замало. Відповідно, турбази та приватні садиби не заповнені, власники скаржаться на відсутність туристів. 

"Багато людей дзвонить і питає, чи є сніг, – розказала пані Оля, власниця приватної садиби з Пилипця на Міжгірщині. – Але кілька сантиметрів снігу для повноцінного катання то мало".

Трохи катаються не лише на Міжгірщині, але й на Свалявщині. Поволі туристичний сезон провадять і на Великоберезнянщині. Однак часто крізь сніг проглядає трава - таке катання "убиває" лижі, орендодавці здавати обладнання через це теж не надто охочі.

Снігу немає навіть на Драгобраті, який зазвичай записає навіть тоді, коли його немає ніде. Картинки з відеокамер сумні:

У той же час окремі туристи, які заздалегідь забронювали номери в турбазах, вимушені миритися з ситуацією. Тобто, катаються навіть по... траві! 

 

 

У той же час час турфірми й туроператори Закарпаття відправляють закарпатців на окремі гірськолижні туристичні бази, де таки є сніг. Куди саме - читайте в нашому наступному матеріалі! 

 

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

09 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів