Які продукти провокують ламкість та випадання волосся?

Які продукти провокують ламкість та випадання волосся?
Зростання та стан волосся залежить від багатьох факторів, починаючи від спадковості, закінчуючи стресом. Жінки витрачають на догляд за волоссям силу-силенну грошей, навіть не підозрюючи, що його краса залежить не лише від зовнішнього впливу.

 

Продукти, що шкодять зростанню волосся

Риба

Риба корисна, особливо якщо в ній містяться ненасичені жирні кислоти омега-3. Але в деяких сортах риби міститься ртуть, яка провокує випадання волосся. Особливо багато цього елементу в скумбрії, тунці. Тому не варто ними зловживати і їсти занадто часто. Полюбляєте рибу — тоді купуйте хека або річкові сорти, лосося.

Молочні продукти

Мова йде про пастеризоване молоко, воно збільшує кількість шкірного сала. У результаті цього на поверхні шкіри утворюються бляшки епідермісу, які, накопичуючись, викликають зменшення волосяного фолікула. Волосся стоншується і уповільнює зростання.

Газовані напої

Часте вживання висококислотних напоїв, до яких відносяться всі види газованої води, призводить до порушення живлення шкіри голови. Їх краще замінити на овочеві і фруктові фреші або соки. Лужні продукти нормалізують pH-баланс, що покращує функціонування волосяних фолікул. Найбільш корисними будуть соки з цвітної капусти, буряка, огірка, моркви, селери.

Продукти з високим глікемічним індексом

Сюди входять хлібобулочні вироби з білого борошна, печиво, шоколад, глазуровані пластівці... Під час їх вживання у великій кількості знижується чутливість до інсуліну, через що в крові спостерігається надлишок цукру. А це призводить до раннього облисіння за чоловічим типом. Продукти з низьким глікемічним індексом, такі як гречка, рис, житній хліб, будуть корисніші і для волосся, і для всього організму в цілому.

Продукти, що містять селен

Добова доза селену, необхідна для здорового функціонування організму, становить 55 мкг для жінок і 70 мкг для чоловіків. Він нормалізує роботу імунної системи і активізує захисні функції організму. Однак перевищення норми споживання селену призводить до випадання волосся.

Селен міститься у бразильських горіхах, фісташках, кокосі, білих грибах, салі, часнику. Також з особливою обережністю слід ставитися до селеновмісних добавок.

Продукти, що містять вітамін А

Надлишок вітаміну А в організмі призводить до витончення волосся. Він міститься у яєчних жовтках, печінці, вершковому маслі, жирних видах сиру. Але його передозування найчастіше відбувається під час використання харчових добавок і косметики, до складу яких він входить. За нормального харчування, вітамін А у належній кількості надходить із їжею.

Смажена і жирна їжа

Її споживання призводить до закупорювання артерій і посиленого вироблення шкірного сала. А зрештою — до забивання пор шкіри голови та зменшення розміру волосяних фолікул. Це доводить, що проблема жирної шкіри голови не вирішується лише гарним шампунем.

Продукти, що містять гідрогенізовані олії, ще й підвищують рівень гормону дигідротестостерону, який провокує випадання волосся. Тому спреди, чіпси, майонез, кетчупи, напівфабрикати, кукурудзяні пластівці варто виключити з раціону.

Джерело: Ukr.Media

 

10 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів