Побиті «Електрони»: кого жаба давить, що на маршрути Ужгорода виїхали сучасні автобуси? (БРИФІНГ)

Побиті «Електрони»: кого жаба давить, що на маршрути Ужгорода виїхали сучасні автобуси? (БРИФІНГ)
Побили вікна в нових «Електронах» – неприємна новина цими вихідними поширилася Ужгородом. Інформація викликала неабиякий резонанс, її коментують, поширюють. Ми ж зібрали всі думки з цього приводу.

 

Суботні заздрощі

Отже, по суті. Як розповіли сьогодні під час брифінгу в Ужгородській міській раді, невідомий чоловік розбив вітрове скло на двох автобусах марки "Електрон", які курсують містом.

"Після 20-ї вечора в суботу невідома людина підійшла до автобусів і кинула два шматки цеглини у вітрове (переднє) скло двох автобусів. Обидва транспортні засоби в резерві (вони крайні стояли). Оскільки подія трапилася пізно ввечері, очевидно, що правопорушник вичікував, поки не буде свідків його вчинку. Він переховувався за вантажівкою, що стояла неподалік, заготував там цеглу… Швидше за все, і потрапив на територію АТП з приватного сектору, туди ж і втік (принаймні сліди вели туди), переліз двометрову огорожу", - розповів керівник КП "Ужгородський муніципальний транспорт" Віталій Готра.

З його слів, на відеокамеру вдалося зафіксувати подію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилося відео зловмисника, який розбив скло на ужгородських Електронах

Розбили, до речі, найновіші "Електрони" – з партії 2019 року. Вони перебували в резерві, тобто, мають виїжджати на рейсів у разі виходу з ладу інших автобусів.

Конкуренція? Жабодавка?

У соцмережах ширяться думки, що це, швидше за все, зробили конкуренти. Про це пишуть мешканці, про це говорить і керівник підприємства. Він повідомив, що вже звучали погрози на адресу водіїв "Електронів", одного разу навіть кинули камінь навздогін автобусу, і він поцілив у транспорт. Також водій одного з автобусів (звичайного, жовтого), погрожував водієві "Електрона", мовляв, відбираєте копійку...

Віталій Готра каже, наразі за фактом триває розслідування. Швидше за все, винних вдасться встановити, адже камери відеоспостереження на території АТП зафіксували порушника, проте, певна річ, всі крапки над «і» повинні розставити правоохоронні органи. За фактом одразу було повідомлено поліцію, складена заява про вчинення правопорушення. Також керівник комунального підприємства повідомив страхову компаніяю, адже автобуси мають повне "Каско", отже, вітрове скло замінять за рахунок страхувальника.

Ужгородці ж обурюються з акту вандалізму, адже їздити сучасними комфортними автобусами в рази краще, ніж маршрутками-розвалюхами. До речі: аналогічний інцидент мав місце і у Львові, коли запускали такі ж автобуси, щоправда, тоді розбили аж 12 «Електронів»…

Міський транспорт розвиватиметься й надалі

Присутній на брифінгу заступник міського голови Ігор Фартушок звернувся до містян з заявою, що міська влада й надалі продовжуватиме обраний курс на оновлення міського комунального транспорту, вже наразі вивчають можливість придбати нові автобуси, проте меншою пасажиромісткістю (для тих маршрутів, де менший пасажиропотік). У той же час посадовець попросив громадян належно ставитися до транспорту, не засмічувати його, берегти, адже всім нам комфортно в чистих сучасних автобусах.  

 

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Гарік 2020-01-13 / 14:46:43

    Називається заощадили на фізохороні - от і результат. Ніяке відео без людини нічого не допоможе.