У 2019 році в УжНУ відремонтували значну кількість приміщень та навчальних аудиторій

У 2019 році в УжНУ відремонтували значну кількість приміщень та навчальних аудиторій
Комфортні умови для навчання та роботи студентів і працівників є одним з пріоритетів в УжНУ. У 2019 році в університеті виконали значний обсяг робіт з ремонту навчальних приміщень, заміни та ремонту вікон, приведення в належний стан приміщень загального користування (санвузли, коридори, сходові клітини), проведення модернізації всіх внутрішніх та зовнішніх інженерних систем, заміна трубопроводів водопостачання та опалення. Також ремонтно-будівельною групою УжНУ виконано утеплення вікон, дверей, стін та трубопроводів.

 

У центральному навчально-лабораторному корпусі університету завершено малярні роботи у приміщеннях, задіяних в роботі приймальної комісії, аудиторій М1, М2, В1, деканаті географічного факультету, приміщень факультету суспільних наук. На стоматологічному факультеті виконано облаштування водовідведення з даху, заливку віконних прорізів OSB та накриття сходових клітин шифером.

На медичному факультеті виконано малярні роботи в учбових приміщеннях №512, 512А, 512Б, 545, 546, облаштування стяжки та покриття плиткою у приміщеннях №509, 545, облаштування покриття підлоги в приміщенні кафедри мікробіології, завершено комплексний ремонт 5-ти приміщень кафедри шкірних та венеричних хвороб.

Також чимало робіт здійснено й на інших факультетах університету. Зокрема, на біологічному факультеті виконано малярні роботи 5-ти учбових приміщень. На факультеті післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки виконано ремонт металевої покрівлі. На хімічному факультеті виконано ремонт плиточного облицювання витяжних шаф кафедри аналітичної хімії №307, 308а, 308, 311, 312, а на фізичному факультеті влаштовано гіпсокартонні перегородки в лабораторії №231, малярні роботи та опорядження паркетної підлоги.

Особливу увагу під час ремонтних робіт в УжНУ приділяють поліпшенню побутових умов студентів. Відтак, у гуртожитку №4 завершено малярні роботи 5 і 6 поверхів, ремонт та облаштування металевого покриття парапетів, а у гуртожитку №5 ремонт коридорів 4 і 5 поверхів, комплексний ремонт кабінету психолога та облаштування покриття з OSB і лінолеуму в читальному залі бібліотеки.

До порівняння з попередніми роками, суттєво зросли об’єми ремонтних робіт. Якщо на проведення робіт з капітального та поточного ремонтів у 2015 році виділили 5,1 мільйон гривень, то в 2018 році – вже 16,9 млн, а в 2019 році - 17,9 мільйона гривень.

 Протягом 2019 року службою головного інженера  підготовлено 16 газових, 10 електричних та 1 твердопаливну котельню,  проведено перевірку технічного стану теплових пунктів, насосних агрегатів, водопідігрівачів, вузлів обліку газу, контрольно-вимірювальних пристроїв та автоматики, проведено планово-профілактичні ремонтні роботи у теплових вузлах управління та запірної арматури. Також проведено частковий ремонт із заміною трубопроводів у системах теплопостачання, водопостачання та водовідведення. Зокрема, повністю замінено трубопроводи кафедри електронних систем, виконано ремонтні роботи по реконструкції системи водопостачання та водовідведення частини приміщень медичного факультету, частково замінено трубопроводи ботанічного саду та завершено повну заміну системи опалення та опалювальних приладів аудиторій Л1,Л2 кафедри хірургії.

Значна увагу в УжНУ звертають до питання енергозбереження та енергоефективності, оскільки оплата за комунальні послуги є однією з найвагоміших витрат університету. Порівнявши ціни на енергоносії 2015-2019рр. можна спостерігати їх зростання в середньому в 2 рази. 

Відтак, для поліпшення енергоефективності у 2019 році введено в експлуатацію трансформаторну підстанцію потужністю 560 КВА, яка забезпечує стабільне електропостачання НЛК блоку «Г» по вул. Університетській, 14 та служить резервом для навчального корпусу блоків А,Б,В.  Вартість її будівництва –   3,7 млн. грн.

За рахунок виконання програми з енергозбереження та енергоефективностіУжНУ має позитивні результати по економії електроенергії по всіх об’єктах університету.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів