Беріть на замітку: як приготувати гель для укладання волосся з природних компонентів

Беріть на замітку: як приготувати гель для укладання волосся з природних компонентів
Якщо ваше волосся неслухняне, наступні рецепти для вас.

 

Популярні рецепти домашніх гелів для укладання волосся

Відомо, що багато природних речовин мають такі ж стайлінгові властивості, як і магазинні засоби. То чому б не спробувати перетворити їх на гель, яким можна було б користуватися щодня. Тому пропонуємо вам три простих рецепти для створення гелю для волосся з різноманітних, але при цьому простих продуктів.

Гель з желатину

Зараз ми готуватимемо гель для волосся на основі желатину. У цьому продукті міститься кератин, а також клейковина. Перший компонент наповнює структуру волосся і робить його більш щільним та блискучим, а другий скріплює волосини у потрібному вам напрямку і не дає їм шансу распушитися. Нам необхідно з'єднати:

  • третину ложки желатину;
  • половину склянки гарячої (але не окропу) дистильованої води;
  • до 20 крапель ефірної олії (за бажанням).

Желатин треба повністю розчинити у воді (якщо вода недостатньо гаряча, використовуйте мікрохвильову піч або водяну баню), а потім дати йому трохи охолонути та додати у суміш ефірну олію. Зберігайте гель у зручній банці у холодильнику.

Гель з алое

Мабуть, про користь алое віра для волосся не знає хіба що б'юті-профан, адже Інтернет просто переповнений інформацією про чарівні властивості цієї рослини. Крім того що, алое робить волосся гладким, блискучим і наповненим, воно надає ще й стайлінговий ефект. Ось простий рецепт для створення на його основі гелю для пасом:

  • половина склянки желе алое;
  • ефірна олія (якщо хочете).

Все, гель готовий, залишилося лише дочекатися, щоб він застиг у холодильнику. Але пам'ятайте, що наносити занадто багато алое на волосся не потрібно, оскільки досягнете небажаного ефекту брудного волосся. У всьому знайте міру.

Гель з насіння льону

Тут приготування буде трохи довшим і складнішим, але результат вам сподобається. Такий гель підійде насамперед тим дівчатам, у яких волосся не настільки кучеряве й неслухняне, як могло б бути. Коли шевелюра потребує легкого укладання, цей рецепт саме те, що треба. Тож не будемо зволікати і розпочнемо його приготування. Ось які інгредієнти нам потрібні:

  • 3/4 склянки дистильованої води;
  • 1,5 столові ложки насіння льону;
  • ефірна олія — за бажанням.

Заливаємо приготованою заздалегідь водою насіння льону у невеликій каструльці і ставимо на вогонь. Доводимо цю суміш до кипіння і потім виставляємо вогонь на мінімум. Так насіння має готуватися ще приблизно 10 хвилин — трохи кипіти і вирувати. Тим часом приготуйте тару, у якій зберігатимете гель і великий шматок марлі. Коли кашка прокипіла протягом 10 хвилин, знімайте її з вогню і проціджуйте відразу у тару через марлю (бажано, щоб ємність була скляною). За допомогою ложки або іншого кухонного приладдя вичавіть залишки вологи з матеріалу і щільно закрийте банку. Все, залишилося лише відправити гель у холодильник і дочекатися, поки він охолоне та загусне.

Особливості використання ефірних олій

Як ви вже помітили, у цих рецептах скрізь присутній пункт "ефірна олія", але при цьому її можна виключити. Однак якщо ви все ж таки хочете додати даний компонент до гелю, варто пам'ятати про те, що усі олії мають різні властивості. Керуватися вам доведеться не лише любов'ю до певного аромату, але і його властивостями щодо волосся. Ось що можуть надати пасмам деякі ефірні олії:

  • м'ята і розмарин — ці олії активують зростання волосся, надають йому блиск і сяйво. Але пам'ятайте, що запах від них виходить дуже різкий, тому під час їх використанні знайте міру;
  • чайне дерево, пачулі — це олії, які мають терпкі властивості. Тому вони будуть ідеальними для жирного волосся;
  • лаванда і кедр — ці олії відмінно живлять і зволожують сухе й ушкоджене волосся.

Ukr.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

16 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів