В Закарпатській ОДА відбулася нарада з протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству

В Закарпатській ОДА відбулася нарада з протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству
На Закарпатті з дводенним робочим візитом перебуває заступник Міністра соціальної політики України Сергій Ніжинський. Сьогодні, 16 січня, під час зустрічі з в.о. голови облдержадміністрації Олексієм Гетманенком та заступником голови ОДА Ольгою Травіною високопосадовець обговорив можливість створення притулків-шелтерів на Закарпатті та запуск кол-центру для постраждалих від торгівлі людьми, домашнього насильства, насильства за ознакою статі та стосовно дітей.

 

В області проводяться засідання регіональної координаційної ради з цих питань, де спільно із суб’єктами взаємодії обговорюється і аналізується проблематика роботи. У 2019 році 3 особи пройшли корекційні програми в Ужгороді. Загалом в області функціонують 3 притулки при громадській та релігійній організаціях в м. Ужгороді та Берегівському районі, а також при благодійному фонді у Мукачівському районі. Крім того, функціонують 2 неспеціалізованих заклади, які утримуються за рахунок коштів обласного бюджету. Проблемою є також і те, що у всіх районах та містах області (за винятком Ужгорода) відсутні видатки на проведення корекційних програм для кривдників.

Михайло Петрішка зазначив, що у 2019 році до департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації звернулося 11 осіб, які вважають себе постраждалими від торгівлі людьми, відповідний статус надано 4 особам. За 2018 рік такий статус надано 3 особам. Постраждалі від торгівлі людьми у 2019 році отримали одноразову матеріальну допомогу та інші види допомог.

За словами Романа Уса, протягом  2019 року до Головного управління Нацполіції в Закарпатській області надійшло 3218 звернень щодо насильства в сім’ї. Кількість звернень в середньому по області, порівнюючи з 2018 роком, складає 108 відсотків. «Разом з тим, такі високі відсотки нас насправді радують. Це означає, що факти домашнього насильства, попри менталітет мешканців області, перестають замовчуватися», – сказав Роман Ус.

Пресслужба ОДА

 

16 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів