На Закарпатті затримали групу осіб за вимагання 27 тисяч євро

На Закарпатті затримали групу осіб за вимагання 27 тисяч євро
Організатор злочинної групи колишній власник викупленого через аукціон будинку. Проживаючи за межами України, залучив до злочину двох місцевих мешканців, які за грошову винагороду повинні були заблокувати новому власнику заселення до будинку.

 

За безперешкодне заселення до власного будинку фігуранти вимагали 27 тисяч євро «відкупних». В разі відмови потерпілому погрожували фізичним насильством.

В ході слідчо-оперативних заходів оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області Нацполіції, детективи ГУНП в Закарпатській області за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області задокументували факт вимагання та одержання учасниками злочинної групи визначеної суми.

Сьогодні, 16 січня, правоохоронці із залученням спецпідрозділу КОРД затримали двох членів злочинної групи. Наразі проводяться санкціоновані обшуки за місцями мешкання учасників злочинної групи та безпосередньо на місці передачі коштів злочинцям. Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозри за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України та обрання запобіжних заходів. За цей злочин чинним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

 

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів