Беріть на замітку: які рослини посадити в зимовому саду?

Беріть на замітку: які рослини посадити в зимовому саду?
Кожному садівникові хочеться, щоб його ділянка виглядала "на відмінно" круглий рік, але не завжди в голову приходять оригінальні ідеї для оформлення саду. Подбайте про те, щоб ваш сад був декоративним не тільки в дачний сезон, адже це простіше, ніж здається!

 

Посадіть трав'янисті рослини в саду

Прикрасьте сад високими декоративними видами трав'янистих рослин: міскантусом, диким вівсом, прутовидним просом і т. д. Їх листя, нагадує пір'я екзотичних птахів, тому взимку буде виглядати дуже ефектно.

Міскантус

Обираючи декоративні злаки для саду, зверніть увагу на морозостійкість рослин. Наприклад, міскантус деяких сортів необхідно вкривати на зиму, а значить, прикрашати ділянку цілий рік така трава не зможе.

Заведіть чагарники з червоними гілками

Посадіть рослини з кольоровими пагонами, наприклад, червоний дерен. За сезон його гілки змінюють забарвлення від світло-зеленого до темно-пурпурового.

Червоний дерен

Кизил блискучий

Чагарники з декоративною корою хороші тим, що прикрашають ділянку не тільки під час цвітіння, але і після його завершення. З допомогою цих рослин можна створювати неабиякі ландшафтні композиції.

Висадіть кілька незвичайних дерев або чагарників

Використовуйте чагарники цікавої форми, наприклад, ліщину Конторта, гілки якого скручені у вигляді штопора, або вербу Матсуди (звивисту) з кучерявими, немов після хімічної завивки, гілками.

Ліщина звичайна Конторта

Верба Матсудана названа так на честь японського ботаніка Садахіси Матсуди

Рослини з химерно вигнутими пагонами завжди привертають до себе увагу, але взимку під шаром снігу, гілки виглядають особливо цікаво.

Не забудьте про хвойні рослини

Подбайте про посадку хвойних дерев і чагарників. Вони мають різноманіттям форм, забарвлень і розмірів, тут завжди є, з чого вибирати.

Хвойні рослини гарні в будь-яку пору року.

Хвойним деревам і чагарникам можна надавати різні форми.

Багато хвойників не потребують укриття на зиму і здатні переносити тріскучі морози. До того ж, виростивши на ділянці ялину, можна використовувати її як різдвяне дерево, прикрасивши гірляндами і стрічками.

Посадіть вічнозелені рослини в саду

Посадіть вічнозелені або частково вічнозелені листяні рослини, наприклад, рододендрони, барвінок, бересклет, деякі види магонії.

Бересклет

Барвінок

Рододендрон

Тільки не забудьте очищати рослини від снігу, в іншому випадку, вся "краса" так і простоїть прихована під кучугурами.

Придивіться до рослин з декоративними плодами

Зверніть увагу на рослини, чиї плоди залишаються декоративними навіть у зимовий час. Це падуб (гостролист), барбарис, кизильник, сніжноягідник і деякі декоративні яблуні.

Барбарис

Подбайте про те, щоб птахам, що прилітають у ваш сад, було чим поживитися окрім плодів таких рослин, а інакше все прикраса буде з'їдена пернатими гостями.

Повісьте годівниці для птахів

Розмістивши в саду годівниці для зимуючих птахів, ви вирішите відразу дві проблеми: по-перше, допоможете птахам пережити зиму, а по-друге, прикрасите ділянку строкатими арт-об'єктами (та й самі пташки в саду виглядають чудово).

Можна вибрати цікаву модель в магазині, але куди більш оригінально буде виглядати годівниця, зроблена своїми руками.

Використовуйте декоративні садові скульптури

Відмінна прикраса для саду в будь-який час року — садові скульптури та інші предмети, які будуть добре виглядати на ділянці. Варіантів малих архітектурних форм для саду зараз багато в магазинах, але, доклавши трохи зусиль, можна виготовити скульптури самостійно.

Скульптури в саду роблять сад більш яскравим. Для прикраси саду можна використовувати, здавалося б, непотрібні речі, наприклад, старий велосипед, черевики, зламану садову тачку і т. д.

Передбачте освітлення у вашому саду

Подбайте про освітлення саду. У зимовий період, коли більшу частину доби темно, декоративне освітлення не тільки додасть "родзинку", але і дозволить прогулюватися по ділянці з комфортом.

Для святкування урочистих подій можна встановити в саду свічки або біокаміни, це допоможе створити неповторну затишну атмосферу.

Відмовтеся від звичайних укриттів для рослин

Використовуйте декоративні зимові укриття. Їх основне призначення — захищати рослини в холодну пору року, але з допомогою вмілих рук і крапельки фантазії такі укриття легко перетворити в цікаві прикраси для саду.

Подбавши про прикрашення ділянки навесні, наступної зими ви отримаєте яскравий сад, який буде радувати око, контрастуючи з однотонним сніжним пейзажем.

Ukr.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів