Кулінарні лайфхаки для кмітливих господинь

Кулінарні лайфхаки для кмітливих господинь
Мабуть, будь-яка господарка зможе згадати кілька кулінарних хитрощів, які полегшать процес приготування їжі.

 

Легко почистити яйця

Зняти шкаралупу з яєць легко і рівномірно допоможе лимонний сік. Просто киньте в каструлю, в якій варяться яйця, пару часточок лимона і трохи поваріть. Замість часточок лимона можна також використовувати невелику кількість соди.

Повернути бульбашки в шампанське

Реанімувати шампанське можна з допомогою родзинок. Просто киньте кілька сушених родзинок в пляшку і залиште на пів години. Натуральний цукор поверне ігристий смак і бульбашки.

Пом'якшити тісто

Якщо тісто для пельменів вийшло жорстким, додайте в киплячу воду з пельменями склянку холодної води.

Холодний десерт з йогурту

З густого йогурту можна зробити корисний і смачний холодний десерт. Для його приготування помістіть йогурт в кондитерський мішок і видавіть невеликими крапельками на пергаментний папір. Деко з йогуртовими краплями поставте в морозильник на годину. Цього часу буде досить, щоб перетворити йогурт під смачні холодні цукерки.

Пересолений борщ

Врятувати пересолений суп або борщ досить просто. Наприклад, можна додати в блюдо кілька великих шматків сирої картоплі, поварити на повільному вогні хвилин 10, а потім витягти її. Якщо ситуація не змінилася, додайте в каструлю трохи цукру.

Правильне зберігання сиру

Сир — це органічний продукт і йому необхідне повітря. Крізь плівку повітря не надходить і сир може зіпсуватися. Не хочете, щоб це сталося, зберігайте продукт, загорнутим у пергаментний папір.

Швидко освіжити овочі

Сухе повітря в холодильнику витягає вологу з овочів і фруктів, через що вони в'януть і псуються. Повернути продуктам пружність допоможе крижана вода і сира картопля. Наповніть миску водою, опустіть в неї половинку картоплини й замочіть там моркву, редис і селеру. Через пів години овочі будуть готові до вживання.

Запобігти затвердіння солі

Щоб сіль не затверділа від вологості, насипте на дно сільнички трохи рису. Рис буде вбирати надлишки вологи й сіль не затвердіє.

Захист від википання

Покладіть на каструлю з киплячою водою дерев'яну ложку. Це запобіжить вихлюпування рідини навіть при сильному кипінні.

Захистити зріз сиру

Щоб зріз сиру не обвітрився в холодильнику, рекомендуємо змастити його олією, маргарином або іншим жиром. Таким способом можна зберігати будь-який твердий сир з восковою кіркою.

Охолодження цибулі

Щоб нарізати цибулю і не розплакатися, її слід попередньо помістити в морозилку на 10 хвилин.

Зберігання молочних продуктів

Ви зможете продовжити термін придатності молочних продуктів, якщо запобігти появі бактерій всередині упаковки. Для цього потрібно створити вакуум. Зробити це можна, перевернувши місткість догори ногами.

Реанімувати загустілий мед

Мед — один з тих продуктів, який може зберігатися роками. Єдине, згодом продукт загусне і помутніє. Реанімувати його допоможе мікрохвильовка. Встановіть її на середню потужність та розігрівайте мед протягом 30-40 секунд.

Джерело:  Ukr.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів