Жінкам на замітку: чому в зимовий час не бажано користуватися скрабом?

Жінкам на замітку: чому в зимовий час не бажано користуватися скрабом?
Косметологи говорять про те, що шкіра потребує скрабування круглий рік. Єдиний час року, з приводу якого сперечаються професіонали, це зима. Одні кажуть, що в зимовий час можна застосовувати скраб для відлущування ороговілих частинок. Правда, робити це необхідно з обережністю, щоб не завдати шкоди шкірі. Інші стверджують, що ні в якому разі не можна застосовувати скраб взимку, оскільки він принесе більше шкоди, ніж користі. Як доказ своїх слів косметологи наводять такі аргументи.

 

До чого може призвести використання скрабу в зимовий час

  1. У холодну пору з-за різкого перепаду температур шкіра отримує стрес. Він виражається в підвищеній чутливості шкірного покриву. Частинки, які присутні в скрабі, можуть просто подряпати ніжну шкіру. В результаті корисна процедура перетвориться для шкіри на справжнє катування.
  2. Взимку шкіра стає більш сухою з-за температури, а також з-за холодного повітря в приміщенні. Захисний бар'єр у сухої шкіри низький. Скраб може повністю порушити цей бар'єр. Всі обмінні процеси в епідермісі порушаться. Відреагує на це шкіра роздратуванням. Тоді шкіру доведеться відновлювати досить тривалий час. Іноді на це йде кілька місяців, протягом яких доводиться використовувати різні засоби і вдаватися до різних методів.
  3. Особливо протипоказані для шкіри обличчя скраби, у складі яких є сіль, цукор, абрикосові кісточки. Ці компоненти мають нерівні краї, які можуть зробити на шкірі мікротріщинки. Якщо в них потрапить інфекція, то почнеться запалення.

Виникає питання: якщо не можна користуватися скрабом, то чим взимку відлущити омертвілі частинки?

Що використовувати для очищення шкіри в зимовий час

Косметологи говорять, що найкраще використовувати ферментні пілінги. Вони переважно складаються з рослинних компонентів. Тому підійдуть для будь-якого типу шкіри та не завдадуть шкоди чутливій шкірі. Також можна використовувати скатки, які акуратно знімають верхній шар разом з омертвілими клітинами.

Краще залишити скраб для іншого часу року, а взимку скористатися більш щадними засобами для шкіри.

 

24 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів