В галереї «Ужгород» відкрилась унікальна виставка робіт батька й сина Михайла та Віталія Кінчів «Родинний вернісаж»

В галереї «Ужгород» відкрилась унікальна виставка робіт батька й сина Михайла та Віталія Кінчів «Родинний вернісаж»
Сьогодні, 24 січня, відкрилась спільна виставка робіт батька й сина Михайла та Віталія Кінчів «Родинний вернісаж» й одразу ж привабила до себе увагу мистецьким рівнем автора полотен та різьбярських робіт Михайла Кінча та його сина Віталія. Михайло Кінч учасник Творчого об'єднання міжгірських художників «Карпатські кольори». Народився в селі Репинне-Сухий Міжгірського району Закарпатської області, в дивовижному місці, яке оточують густі ліси та високі гори, які оповиті таємницями та любов'ю людей до природи.

 

Адже на полотнах митця можна побачити приголомшливі ландшафти лісів і гір Верховини. Улюблений пейзажний сюжет – гірський ландшафт, загалом Карпати в усій їхній красі – це одна з улюблених тем митця. Полюбляє натюрморти, за змістом вони традиційні: зображуються прості предмети – кімнатні квіти, фрукти, посуд. З дивовижною витонченістю митець переносить на полотно складну гармонію природних відтінків. Як відзначають мистецтвознавці, «…колір, барви – ось стихія художника».

Друзі та художники митців тепло привітали Михайла Івановича та його сина Віталія з високохудожніми творами й відзначили неабияку художню майстерність у представлених роботах. Вони як істинні патріоти Верховини у всій красі відобразили побут, звичаї та людей нашого краю.

Чимало робіт у Михайла Івановича, виконаних у дереві. Художник із задоволенням займається різьбярством, при цьому основною тематикою робіт є життя просто гірського люду, його вірування, традиції, обряди, побут.

Особливо яскраво проявляється обдарування різьбяра в сакральному мистецтві, коли на шматках дерева завдяки його золотим рукам з’являються релігійні сюжети.

Пресслужба ЗОУЛМГ

 

24 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів