УжНУ – серед найсильніших університетів України, - МОН

УжНУ – серед найсильніших університетів України, - МОН
Ужгородський національний університет увійшов до когорти найсильніших закладів вищої освіти України, яким у 2020 році буде підвищено державне фінансування. Серед 17 університетів, фінансування яких зросте на понад 15 мільйонів гривень, УжНУ – на 12 місці. Про це йдеться у матеріалі «Більше грошей – сильнішим», який опубліковано на сайті Міністерства.

 

– Кожен університет отримав фінансування залежно від результатів своєї роботи та стимул розвиватись динамічніше, – відзначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад, коментуючи розподіл коштів.

Слід пояснити, що з 2020 року змінено формулу фінансування закладів вищої освіти і тепер університети з кращими результатами діяльності отримують від держави більше грошей. Зокрема, нова формула враховує такі складові як контингент студентів, позиція університету в рейтингах, обсяг коштів на дослідження, міжнародна активність та інтернаціоналізація освіти, масштаб університету. З наступного року також оцінюватиметься і працевлаштування випускників.

 По кожному з цих напрямків Ужгородський національний університет демонструє дуже добрі результати. Завдяки цьому й отримає в 2020 році більше державних коштів: загальний фонд бюджету університету зросте на 21.9 мільйона гривень (порівняно з 2019 роком). 

Варто також додати, що загалом за обсягом державного фінансування Ужгородський національний університет – на 10-му місці серед усіх університетів України.

uzhnu.edu.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів