Олексій Гетманенко: на Закарпатті сьогодні будують 36 амбулаторій

Олексій Гетманенко: на Закарпатті сьогодні будують 36 амбулаторій
Сьогодні в Закарпатській ОДА відбувся брифінг на тему «Підготовка Закарпатської області до другої хвилі медичної реформи». З журналістами спілкувалися в.о. голови Закарпатської ОДА  Олексій Гетманенко та представники Національної служби здоров’я України.

 

Зокрема, йшлося на брифінгу про доступність медицини в сільській місцевості Закарпаття – з огляду на те, що наш регіон переважно сільський, це вкрай важливе питання. Задля вирішення цього питання, зі слів Гетманенка,  на сьогодні в області будують 36 амбулаторій.

«У першій декаді лютого вже будемо відкривати кілька з них. До 6 не маємо дороги, але це розуміємо й працюємо над вирішенням питання. Крім того, закуплено понад 180 автомобілів для сільської медицини. «Ефективне функціонування єдиного медичного простору, починаючи від сільської амбулаторії та закінчуючи висотехнологічною допомогою в обласному закладі, без належної інфраструктури доріг просто неможливо. Докладаємо якнайбільше зусиль, щоб з 1 квітня Програма медичних гарантій запрацювала у Закарпатській області у повному обсязі», - відзначив Гетманенко.

З його слів, медична галузь регіону має крокувати у ногу з часом, тому вже відбулися зміни на первинній ланці. «Але це тільки початок великої роботи. Попереду - зміни в районних та обласних медичних закладах, - додав Гетманенко. - «Здоров’я кожного - багатство всіх» має стати орієнтиром, який визначатиме не тільки державницьку політику загалом в медицині, але й буде підкріплена реальним справами у покращенні та розвитку галузі, яка опікується найдорожчим ресурсом країни – здоров’ям своїх громадян. Ми чітко розуміємо свої обов'язки та відповідальність. Наш пріоритет - доступність та якість медичних послуг».

В.о. голови також додав, що рішення приймають, зважаючи на аналітику НСЗУ щодо стану медзакладів регіону та прогнозів їх фінансування. «У цьому нас консультує Західний міжрегіональний департамент НСЗУ", - уточнив Гетманенко.

 

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

29 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів