До контрактування з НСЗУ готові понад 71 % спеціалізованих медзакладів Закарпаття. Хто не встиг - гроші не отримає?

До контрактування з НСЗУ готові понад 71 % спеціалізованих медзакладів Закарпаття. Хто не встиг - гроші не отримає?
Про підготовку Закарпатської області до другої хвилі трансформації системи охорони здоров'я та впровадження програми медичних гарантій йшлося сьогодні на брифінгу в Закрапатській ОДА.

 

У Закарпатській області майже 99 % спеціалізованих медичних закладів перетворено на комунальні некомерційні підприємства. З них у електронній системі охорони здоров'я (ЕСОЗ) зареєстровано понад 95 %, підключено до медичних інформаційних систем (МІС) - також понад 95 % медзакладів. Такі дані сьогодні були озвучені на брифінгу в ОДА директоркою Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар'яною Возницею.

З її слів, у цілому, до контрактування з Національною службою здоров'я України (НСЗУ) за усіма показниками готові понад 71 % медичних закладів, що надають спеціалізовану допомогу у Закарпатській області.

"На сьогодні відсоток готовності закладів Закарпаття до співпраці з НСЗУ – один із найвищих, і це засвідчує про активну роботу відповідальних осіб від Закарпаття, - уточниця Возниця. - Наразі рухаємося далі. Повторюся: комунікація чудова!  Напевно, щодня відбуваються ті чи інші розмови, медична спільнота Закрапаття дуже активна. Нагадаю: мета реформи – зміна системи фінансування, щоб пацієнт отримав максимально якісну і доступну медицину".

 Директорка департаменту нагоолосила, що всі спеціалізовані медичні заклади у Закарпатській області, мають бути готові до контрактування з НСЗУ до 31 січня 2020 року. "Це - умова, за якою ці заклади з 1 квітня отримають державні кошти за Програмою медичних гарантій. Державної субвенції на фінансування закладів спеціалізованої медичної допомоги з 2-го кварталу 2020 року не передбачено".

Питали журналісти про е, яким чином фінансуватимуться медичні заклади на кшталт дитячого спеціалізованого пульмонологічного санаторію "Малятко", в якому щороку проходять реабілітацію та оздоровлення сотні діток. 

"Якщо заклад подає всі необхідні документи, то ми його контрактуємо. пакети мед послуг включають і реабілітацію, і паліативну допомогу, й інші види, головне - подати всі необхідні документи на контрактування", - уточнила Возниця.

 

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів