Як лікуватимуть тих закарпатців, які не уклали контракт із сімейним лікарем?

Як лікуватимуть тих закарпатців, які не уклали контракт із сімейним лікарем?
Сьогодні в Закарпатській ОДА відбувся брифінг на тему «Підготовка Закарпатської області до другої хвилі медичної реформи». З журналістами спілкувалися в.о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко та представники Національної служби здоров’я України.

 

Одне з питань, яке цікавило журналістів - як надаватимуть послуги тим закарпатцям, які не підписали контракт із сімейними лікарями? Чи взагалі їх осблуговуватимуть?  

Директорка Департаменту комунікацій НСЗУ Тетяна Бойко ідповіла, що людина, яка не має декларації з сімейним лікарем, має право на екстрену медичну безкоштовну допомогу. Але якщо хоче далі обслуговуватися - буде вимушена укласти контракт.

“Трансформація системи відбувається в інтересах пацієнта. Саме пацієнт з його потребами та інтересами повинен бути в центрі системи охорони здоров'я, - розповіла Бойко. - З 1 квітня у повному обсязі запрацює Програма медичних гарантій - перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту безоплатно. Щоб скористатися цим переліком, пацієнт повинен зробити кілька простих кроків - укласти декларацію з лікарем первинки, отримувати направлення на наступні рівні допомоги. Екстрена допомога буде надана всім. Ми будемо вдячні ЗМІ за роз'яснення та інформування людей. Щоб всі були ознайомлені з новими правилами Щоб кожна людина могла отримати ті послуги, яких вона потребує".

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів