Жіноча шпаргалка: кефірні маски для волосся

Жіноча шпаргалка: кефірні маски для волосся
Кефір стимулює зріст волосся.

 

Кефір є натуральним кисломолочним продуктом, що містить багато корисних інгредієнтів, серед яких є кальцій, вітамін Е і вітаміни групи B. Маски для волосся з кефіру живлять корені, а лактобактерії сприяють очищенню та відновленню гідроліпідного балансу шкіри голови.

Інгредієнти:

100 мл кип'яченого молока;

10 мл кефіру.

Використання

Візьміть 100 мл кип'яченого молока і 10 мл кефіру, змішайте і залиште на добу. Потім поставте суміш у холодильник. У такий заквасці збільшується кількість кисломолочних бактерій.

Домашню маску для волосся з кефіром наносьте за допомогою втирання, ретельно помасажуйте шкіру голови.Потримайте її не менше, ніж півгодини, потім змийте теплою водою і шампунем.

Змивка для волосся з кефіром

Змивка для волосся з кефіром є щадним способом знизити інтенсивність фарбувального пігменту. Одночасно з цим це натуральний склад, що дозволяє зміцнити волосся. Потрібно розуміти, що повністю позбутися фарби за допомогою змивки для волосся кефіром не вийде, але яскравість кольору знизиться приблизно на третину.

Ми пропонуємо рецепт класичної змивки для волосся з кефіром. Для неї рекомендується використовувати продукт високої жирності.

Інгредієнти

Кефір 3,2 % (кількість залежить від довжини волосся).

Використання

Нанесіть кефір на волосся, розчешіть його гребінцем.

Покладіть на голову поліетилен і рушник.Змийте за 1-2 години спочатку теплою водою, потім кілька разів шампунем.У змивку для волосся з кефіром можна додавати сіль, яйце і горілку. Перед використанням проведіть тест на алергію на невеликій ділянці шкіри.

Маска для волосся з кефіром і олією

Поживна маска для волосся "кефір-олія" збільшує блиск і еластичність пасом. Візьміть будь-яку натуральну олію: оливкову, кокосову, обліпихову, каріте, аргани, авокадо і розпочинайте приготування.

Інгредієнти

250 мл кефіру;

2,5 ст. л. олії.

Використання

Підігрійте компоненти та ретельно змішайте їх.

Нанесіть на шкіру голови та волосся. Якщо у вас жирна шкіра голови, нанесіть маску від середини довжини пасом.

Утепліть волосся, потримайте маску 30 хвилин.

Змийте теплою водою з шампунем.

Кефір з яйцем для волосся

Маска з кефіром і яйцем для волосся позбавить від сухості і зміцнить пасма. 

Інгредієнти

пів склянки кефіру 3,2 %;

4 ст. л. меду;

1 яйце;

2 ст. л. оливкової олії.

Використання

Збийте яйце віночком.Змішайте кефір, мед і олію до однорідної консистенції.Нанесіть маску на волосся від коренів до кінчиків.Вдягніть шапочку для душу та обгорніть голову рушником.Потримайте маску пів години, потім змийте теплою водою з шампунем.

Кефір і дріжджі для волосся

Домашня маска з кефіром і дріжджами стимулює зростання волосся, живить і зволожує його. Вона дуже проста у приготуванні.

Інгредієнти

200 мл кефіру;

2 ст. л. сухих дріжджів.

Використання

Трохи підігрійте кефір.Змішайте кефір і дріжджі до отримання однорідної маси.Залиште суміш настоюватися протягом 15 хвилин.Нанесіть маску на коріння, помасажуйте і розподіліть залишки на усю довжину волосся. Прогрійте волосся, потримайте маску 45 хвилин, потім змийте.

Маска з кефіром і какао для волосся

Маска з кефіром і какао врятує від випадання пасом і стимулюватиме роботу волосяних фолікулів.

Інгредієнти

125 мл кефіру;

2,5 ст. л. какао-порошку;

1 яєчний жовток;

2 ч. л. коньяку.

Використання

Попередньо трохи підігрійте кефір і коньяк.Змішайте усі інгредієнти до однорідної консистенції.Нанесіть маску на волосся під поліетилен і рушник.Почекайте 30 хвилин, потім змийте маску шампунем.Маску з кефіром і какао для волосся рекомендується робити 2 рази на тиждень.До речі, коньяк є одним із найбільш ефективних компонентів домашніх засобів для зростання волосся.

Джерело: Укрмедіа 

 

01 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів