На Закарпатті активно розвиваєтьсягірськолижний, сільський, бальнеологічний, пішохідний туризм

На Закарпатті активно розвиваєтьсягірськолижний, сільський, бальнеологічний, пішохідний туризм
А сприяє цьому Програма розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2016 – 2020 роки, зміни до якої депутати облради ухвалили на пленарному засіданні 17 –ї сесії.

 

Основною метою Програми є створення такої системи, яка забезпечить зростання туристичних потоків, зменшення безробіття, зацікавить потенційних інвесторів до створення туристичної інфраструктури на території області тощо.

У документі зазначається, що Програма фінансується за такими напрямками: розвиток туристичної і транспортної  інфраструктури області; популяризація туристичного потенціалу області; просвітницька діяльність та науково-освітнє забезпечення сталого розвитку туризму та діяльності курортів; формування ефективної моделі управління та координації туризму в області; активізація сталого розвитку туристичної сфери області; співфінансування проєктів регіонального розвитку у туристичній галузі.

У поточному році на реалізацію заходів планується витратити із обласної скарбниці 4885,0 тис грн.

Серед основних заходів - утримання існуючих, знакування і маркування нових туристичних шляхів та маршрутів територією області; забезпечення інформаційного облаштування об’єктів історико-культурної, архітектурної та природної  спадщини у складі регіональної та національної мереж туристично-екскурсійних маршрутів; сприяння модернізації матеріальної бази туристичної індустрії через представлення інвестиційних проектів на туристичних та інвестиційних форумах тощо. 

Триватимуть  роботи щодо проведення маркетингових досліджень і моніторингу туристичних потоків у Закарпатській області, підготовка науково-обґрунтованих програм, концепцій, передпроєктних розроблень розвитку перспективних територій у туристично-рекреаційній галузі області; підготовка та перепідготовка фахівців туристичного супроводу (провідників у гори, екскурсоводів, гідів-перекладачів, інструкторів спортивного і кінного туризму тощо), розробка навчальних програм; підтримка розвитку сільського та агротуризму; участь у презентаціях, виставках-ярмарках та інших спеціалізованих заходах з метою популяризації сільського туризму; поширення інформації про можливість  започаткування  власної справи в сільському туризмі шляхом реалізації державної програми «Власний дім», яку здійснює  Закарпатський обласний фонд інвестування.

Відтак фахівці галузі від реалізації Програми очікують підвищення привабливості області як туристичного регіону, поліпшення якості туристичних послуг, розширення мережі туристично-інформаційних центрів, а також  формування сприятливого туристичного іміджу, розвиток агротуризму та сільських територій, створення робочих місць та ін.

Туризмознавці наголошують, що основними напрямами розвитку  туристичної галузі в області є бальнеологічний, гірськолижний, сільський, пішохідний туризм. У краї є всі умови  для розвитку  внутрішнього та міжнародного туризму, які набули популярності.

Виконавчий апарат облради

 

03 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів