Тонни ПЕТ-пляшок, деревина та інше сміття: як в Угорщині технікою виловлюють те, що пливе з Закарпаття (ВІДЕО)

Тонни ПЕТ-пляшок, деревина та інше сміття: як в Угорщині технікою виловлюють те, що пливе з Закарпаття (ВІДЕО)
До вашої уваги авторський переклад статті Haromhatar.hu від журналістів Голосу Карпат.

 

Через дощі значно піднявся рівень води у Тисі , а це, у свою чергу, спричинило підвищення кількості відходів, що стікає річкою на територію наших сусідів – в Угорщину.

У зв’язку з цим у Вашарошнамені було оголошено найвищий третій ступінь екологічної готовності та введено в експлуатацію нову техніку, яка постійно – 24 години на добу – збирає бруд.

Вдень 4 лютого дане обладнання зібрало понад 60 тонн ПЕТ-пляшок та побутових відходів, і продовжуватиме працювати на тій території, поки надходження сміття не вщухне.

Також нагадали, що починаючи з 2004 року, у період дощів в Тису регулярно змивається чимало комунального сміття з України, яке річкою зносить в Угорщину. Біля міста Токай, а це на північно-східному боці країни, екологічні служби Верхньотисянського району щодня виловлюють в ріці десятки кубометрів сміття, яке могло потрапили туди з нелегального сміттєзвалища, звідки навіть найменші хвилі здатні переносити накопичене сміття. Інтенсивність забруднення фахівці визначають за кількістю пляшок, що проходять через даний сегмент в хвилину: за останні 15 років на Тисі було 40 випадків коли надходження сягало 50 пляшок/хвилину і більше, а піком поки що вважається – 300-500 пляшок/хв.

Пластик та інше сміття не тільки забруднює багатий природними ресурсами ландшафт Тиси, але має і негативний вплив на тамтешній туризм.

Голос Карпат

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. георгій 2020-02-07 / 13:30:24

    нуль коментарів під відео як у сусідній Угорщині збирають наш так званий подарок у вигляді тонн ПЕТ-пляшок скільки фінансових затрат потрібно прикладати нашим сусідам-угорцям щоб очистити Тису від цього пластичного непотребу який ми закарпатці наполегливо з року в рік їм підкидаємо