Our voyage to Italy, або Як студенти УжНУ на зимових канікулах мандрували (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Our voyage to Italy, або Як студенти УжНУ на зимових канікулах мандрували (ФОТОРЕПОРТАЖ)
«Travel is the only thing you buy that makes you richer» – такого девізу дотримуються студенти факультету історії та міжнародних відносин, використовуючи максимально свій вільний час у навчальному процесі. Викладачі кафедри міжнародних студій і суспільних комунікацій Олеся Бенчак та Михайло Шелемба разом з деканом факультету Іваном Вовканичем організували й доклали максимум зусиль, щоб цьогорічні мінізимові канікули студенти провели в Італії.

 

Італія – дивовижна країна, у якій все наче в кіно, ніби в романі, як у пісні. Що не місто – то скарбниця. Що не регіон – то особливий: з одного боку – гори, з другого – море, з третього – багате архітектурне обрамлення. Здається, в цій країні все створюється легко, наповнюється почуттями, емоціями. А в підсумку виходять шедеври: міста, музика, кухня…

За сім днів навчально-пізнавальної екскурсії з 24 до 30 січня 2020 року екскурсанти відвідали неймовірно цікаві та величні історичні міста: Верону, Флоренцію, Пізу, Ватикан, Рим, Неаполь, Фоджу, Будапешт. Пройдено 107,2 км пішки.

Неймовірно складно не закохатися в Італію, коли наша подорож почалася з Верони, міста-кохання. Для цього імені є вагомі причини, і недарма Вільям Шекспір події свого шедевру «Ромео і Джульєтта» помістив у цю маленьку перлину. Місто наповнене коханням, воно надихає…

Наступна зупинка – у легендарному місті й одному з найвідоміших у Італії – Пізі. Пізанська Вежа – загалом головна причина, з якої люди відвідують Пізу. Кампаніла, чи дзвіниця, Пізанського собору – сама по собі красива споруда, але вона прославилася помітним нахилом. Незабаром після зведення у 12 столітті було встановлено, що фундамент храму нестабільний, а будівля почала схилятися. Крім позувань для кумедних фотографій, архітектура вежі насправді фантастична, а 6 рядів кам’яних арок просто неповторні.

Флоренція – місто, чия чарівність і чудове минуле залишилися незмінними. Тосканська столиця – вона продовжує зачаровувати своїми художніми шедеврами, кольоровим мармуром і помпезними архітектурними витворами. Серцем Флоренції є Площа дель Дуомо, її монументальний комплекс базиліки Санта-Марія-дель-Фіоре переповнений величним куполом Брунеллескі; Сан-Джованні, або Хрещення святого Іоанна, – чудовий приклад флорентійської романки; і “Campanile”, або «Дзвіниця» Джотто, майстра флористичної готичної архітектури.

«Всі дороги ведуть до Риму»… Що ж, нас теж довели?. На вулицях Вічного міста так багато неймовірної історії, яку можна досліджувати… Незалежно від того, дивитесь ви на Колізей зсередини чи ззовні, представляєте фотографію з гладіатором або кидаєте монети у фонтан Треві чи просто гуляєте Стародавнім Римом…Рим неминуче захопить вас своїми чарами, історією й характером.

Але побувати у святому місті, мабуть, – найбільше блаженство: атмосферу не передати словами. Ватикан у центрі Риму є найменшою державою у Європі як за кількістю населення (приблизно 1000 чоловік), так за площею – 0,44 км². Місто Ватикан було оголошене незалежним від решти Італії 11 лютого 1929 року, після підписання Латеранського договору між папою Пієм XI та Муссоліні.

Неаполь – незвичайно живе і яскраве місто, багате на історичні пам’ятки й чудові пейзажі. Це найбільше місто південної Італії розташоване у підніжжі вулкану Везувій. Неаполь схожий на великий вулик: шумний, колоритний і різнобарвний, тут перемішались багато національностей, мов і звичаїв…

В університеті Фоджа

В університеті Фоджа

Але найважливішою подією став офіційний візит до університету Фоджа, де, зокрема, зустрілися з ректором проф. П’єрпаоло Лімоне, представниками міжнародного офісу Джуліо Еспозіто (керівник офісу) та Марією Чаварелла. Під час зустрічі увагу було зосереджено на питаннях контактів упродовж реалізації підписаної Угоди про двосторонню співпрацю, а також обговорено низку питань щодо дальшого співробітництва.

Подарунки від ФІМВ італійським колегам вручає Олеся Бенчак

Олеся Бенчак, Михайло Шелемба з італійськими колегами

Так, учасники зустрічі розглянули можливість співпраці в напрямах підвищення професіоналізму – ішлося про коротко- та довгострокові стажування для професорсько-викладацького складу. У рамках візиту 29 січня було проведено науковий круглий стіл на тему «Особливості вищої освіти в Італії та України», за підсумками якого всі учасники отримали сертифікати.

Молодь мала можливість поспілкуватися та обмінятися досвідом з італійськими студентами. Студентське самоврядування (ESN Foggia) поділилося досвідом роботи та запросило до співпраці.

Що ж, ми зуміли поєднати корисне з приємним. Втомлені, але щасливі і натхненні, повернулися додому із незабутніми враженнями. Переконалися в тому, що італійці справді оволоділи мистецтвом жити. Свідченням цього є завжди усміхнені обличчя.

Італія – це не країна, це – почуття…

Далі буде….

Інформацію підготувала викладачка кафедри міжнародних студій

та суспільних комунікацій Олеся Бенча

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів