Як на Закарпатті протидіють домашньому насиллю?

Як на Закарпатті протидіють домашньому насиллю?
Сьогодні, 7 лютого, в облдержадміністрації відбулося засідання за круглим столом під головуванням заступниці голови ОДА Ольги Травіної з питань створення притулків (шелтерів) для осіб, котрі постраждали від домашнього насильства. Участь у нараді взяли керівники та фахівці департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Служби у справах дітей, Головного управління Національної поліції України у Закарпатській області, Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді, а також представники громадських організацій та благодійних фондів.

 

Директор департаменту соціального захисту населення Михайло Петрішка  ознайомив присутніх зі станом справ в області щодо протидії та запобіганню домашньому насильству, проінформував, що окремі органи виконавчої влади у зв’язку із реорганізацією закладів охорони здоров’я, вивчають питання подальшого перепрофілювання цих об’єктів для розміщення притулків (шелтерів).

          Мирослав Когутка, керівник обласного благодійного фонду дітей сиріт та інвалідів «Співчуття», розповів про досвід роботи щодо інтеграції в життя  молодих людей після їх випуску з інтернатних установ. В’ячеслав Савчинець, керівник благодійного фонду «Надія», поінформував про співпрацю щодо надання послуг притулку (в тому числі і жертвам домашнього насильства)  із управлінням соціального захисту населення Мукачівської райдержадміністрації. Про свої ініціативи щодо допомоги жінкам, потерпілим від насильства, повідомила Ганна Ружевич, представник громадської організації «Ван колектів».

          Старший інспектор ВДОП управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції України у Закарпатській області Діана Шемет розповіла про роботу поліції  у сфері протидії домашньому насильству. Ольга Травіна повідомила присутніх, що, з метою узгодження питань, що виникають при розгляді пропозицій щодо створення притулків та забезпечення надання послуг цілодобового перебування постраждалих від домашнього насильства осіб відповідно до Законів України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», «Про соціальні послуги»,  облдержадміністрація звернулася до Міністерства соціальної політики України з проханням надати більш детальну інформацію про обсяги та джерела фінансування створення притулків (у співвідношенні 50 на 50). Зазначила також наскільки важлива співпраця з громадськими і благодійними організаціями як надавачами соціальних послуг. За підсумками наради Ольга Травіна дала відповідні доручення структурним підрозділам обласної державної адміністрації.

 

Джерело: преса ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів