Громадська організація «Сольва-прогрес» презентувала проекти, спрямовані на розвиток туристичного потенціалу Свалявщини

Громадська організація «Сольва-прогрес» презентувала проекти, спрямовані на розвиток туристичного потенціалу Свалявщини
Днями на базі санаторія «Квітка полонини» громадська організація «Сольва-прогрес» презентувала свої перші проекти, спрямовані на розвиток туристичного потенціалу Свалявщини. Засновники організації Маргарита Загуменнова та Павло Ганинець розповіли про перші успіхи організації та заходи, необхідні для нарощування туристичних потоків у цьому мальовничому куточку Закарпаття.

 

  

До проведення конференції активно долучилися свалявські освітяни, представники місцевих органів влади та об’єднаних територіальних громад, Закарпатської туристичної організації, лісівники, пожежники та рятувальники, яких, насамперед, цікавили питання безпеки туризму. Презентовані проекти, як зауважили присутні, можуть стати своєрідним базисом, який стане наріжним каменем для написання Стратегії розвитку туристичного потенціалу Свалявщини.

Завдання, які нещодавно створене громадське об’єднання «Сольва-прогрес» доволі амбітні (що засвідчує хоча б назва), однак потребують об’єднання зусиль всіє громади. Це і покращення екологічного стану Свалявщини, сприяння розвитку туристичної інфраструктури, створення центрів довкілля для дітей та молоді, вивчення історичного минулого району.

Сьогодні Свалявський район вельми популярний серед українського сегменту туристів, як місце де можна оздоровитися та пройти реабілітацію – розповідає Маргарита Загуменнова, однак Свалявщина, окрім усього іншого, може похвалитися і цікавою історією.

Саме поєднання історичних знань та прагнення зберегти і поширити їх серед тих, хто завітав на Свалявщину і стали одним з основних акцентів, які стосувалися проекту під назвою “Ретро листівки Свалявщини”. Вони стали своєрідною візитівкою краю, та відтворюють унікальні знімки Свалявського району початку ХХ століття.

Розповісти про минуле Свалявського району покликаний і туристичний маршрут «Шляхами Шенборнів», розроблений «Сольва-прогрес», який включає в себе мандрівку мінеральними родовищами, які були розвідані за часів Шенборнів. Маршрут розпочинається у маловідомих для туриста Березниках і закінчуватиметься у Оленевому. Той, хто скористається згаданим маршрутом матиме змогу смакувати мінеральну воду з семи різних джерел, а також довідається про цікавинки з історії Свалявщини.

Ще один проект, презентований ГО «Сольва-прогрес», пов’язаний із створенням дитячої туристичної школи «SALAMANDRA», де дітей навчатимуть екологічній культурі, історичному краєзнавству, спортивному туризму та туристичному орієнтуванню, а також діти матимуть можливість спробувати себе у якості екскурсоводів та пізнати професії сфери туризму. У рамках роботи даної школи – діти та студентська молодь зможе відволіктись від буденних турбот, знайти для себе нове хобі, відкрити свій край для себе по-новому, а найголовніше – знайти нових друзів та навчитись успішно комунікувати у суспільстві.

Федір Шандор, президент Закарпатської туристичної організації відзначив, що Свалявщина з точки зору розвитку туристичного потенціалу до цього часу не була вельми активно представлена на карті Закарпаття. Однак створення громадської організації «Сольва-прогрес» та реалізація нею пілотних проектів обов’язково дасть поштовх для подальшого сталого розвитку цього району.

 

 

08 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів