Жіноча шпаргалка: найпоширеніші причини пересихання губ

Жіноча шпаргалка: найпоширеніші причини пересихання губ
Жінки прагнуть бути бездоганними! Проте більшість стикаються з проблемою пересихання губ, що створює дискомфорт.

 

Ви часто облизуєте губи

 

Чим більш сухими є наші губи, тим частіше ми їх облизуємо, чим додатково погіршуємо їх стан. Справа в тому, що слина містить ензими, які висушують і подразнюють ніжну шкіру. Намагайтеся утримуватися від цієї звички і, якщо губи пересихають, змащуйте їх олією, бальзамом або кремом.

 

Ви часто літаєте

 

Переліт, навіть нетривалий — серйозне випробування для нашої шкіри. Сухе повітря у літаках і аеропортах наче висмоктує вологу зі шкіри, в тому числі — в області губ. Щоб відновити баланс, більше пийте до, під час або після польоту, а також використовуйте зволожуючі креми, гелі і бальзами.

 

 

 

 

Ви використовуєте помаду щодня

 

Деякі компоненти, що входять до складу губної помади, здатні пересушувати шкіру, і тому, навіть якщо помада здається нам досить жирною і м'якою, після її використання шкіра на губах висихає. Щоб уникнути цього, перед використанням помади наносьте на губи зволожуючий бальзам.

 

Ваша зубна паста вам не підходить

 

Так, деякі інгредієнти зубної пасти — особливо ті, які використовуються для профілактики утворення зубного каменю — можуть зіпсувати шкіру на губах. Спробуйте змінити звичну зубну пасту — це може допомогти.

 

Ви часто приймаєте гарячий душ

 

Гаряча вода змиває з нашої шкіри природний жир — в тому числі і зі шкіри губ. Тому дерматологи радять не робити воду занадто гарячою, а після душу наносити на шкіру зволожуючі засоби.

 

Ви дихаєте ротом

 

Якщо у вас закладений ніс і ви змушені дихати ротом, ваші губи також можуть постраждати: часточки вологи від дихання осідають на губах, а потім висихають, через що губи стають сухими. Промивайте носові пазухи сольовим розчином і частіше користуйтеся бальзамом для губ.

Джерело: Укрмедіа 

 

14 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів