Жінкам на замітку: чому варто спробувати засоби з азелаїновою кислотою

Жінкам на замітку: чому варто спробувати засоби з азелаїновою кислотою
Азелаїнова кислота (нонандіова кислота) — двохосновна гранична карбонова кислота, достатньо новий компонент. У складі крему вона вперше з'явилася в 1995 році (засіб випустила компанія Allergan), і з того часу вчені активно вивчають її властивості і способи застосування. Азелаїнова кислота володіє протимікробною та антигрибковою активністю, стимулює синтез колагену і знижує запалення. А ще вона нормалізує роботу сальних залоз і зменшує товщину епідермісу (якщо шкіра груба і щільна).

 

З чим бореться, при яких проблемах допомагає?

Препарати азелаїнової кислоти мають бактеріостатичну активність відносно таких бактерій, як Propionibacterium acnes та Staphylococcus epidermidis, знижують вироблення жирних кислот, які сприяють виникненню акне, зменшують утворення комедонів. Впливаючи на процес ороговіння клітин епідермісу, кислота пригнічує ріст і активність аномальних меланоцитів — саме вони викликають гіперпігментацію типу мелазми. Чинить кератолітичну, протизапальну, антибактеріальну та депігментуючу дії. Азелаїнову кислоту широко застосовують у лікуванні акне і розацеа. За даними клінічних досліджень азелаїнова кислота ефективна як у вигляді монотерапії, так і в поєднанні з антибіотиками та ретиноїдами.

Кому показані засоби з азелаїнової кислоти?

Пацієнтам з різними формами акне і розацеа. Також азелаїнова кислота активно застосовується при корекції гіперпігментації різної етіології, включаючи посттравматичний пігмент.

Які є протипоказання? Можна її використовувати тривалий час? З якими інгредієнтами поєднується у догляді, а з якими ні?

Серед протипоказань — гіперчутливість, вагітність, лактація. Засоби з азелаїнової кислоти в складі чудово поєднуються зі зволожуючими препаратами, альфа — і бета-кислотами. Але якщо збираєтеся поєднувати ці засоби з ретинолом, будьте акуратніше — а краще проконсультуйтеся з дерматологом.

Ukr.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

16 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів