Футбол на Закарпатті: лідери розбивають своїх опонентів

Футбол на Закарпатті: лідери розбивають своїх опонентів
У завершальному матчі групового етапу зимової першості Закарпаттявідбулися заключні матчі групового етапу. МФА U-17 зійшовся з однолітками ужгородського СДЮСШОРу. Поєдинок очікувався, що буде напруженим, адже було своєрідне дербі, адже команди ще й грають у чемпіонаті ДЮФЛУ вищої ліги, де також їх очікує очна зустріч у другому колі.

 

Але в цьому матчі перевага цілковито була на боці мукачівців. Ця команда швидко заволоділа центральною частиною поля, відтіснила ужгородців до свого карного майданчика й поступово почала час-від часу створювати небезпечні нагоди біля володінь Віталія Лісняка. Лише на 15-й хвилині після кількох спроб МФА реалізовує свій момент, Богдан Фарасеєнко після передачі Василя Суботенка вміло лівим краєм увірвався в карний майданчик і пробив у дальній кут – м’яч від стійки закотився у сітку воріт суперника – 1:0. На 28-й хвилині мукачівці змусили помилитися біля власного карного майданчика захисника СДЮСШОРу Максима Зизича, який полився під час передачі й подрував м’яч гравцеві МФА Олегу Шокуну, той сповна скористався передачею від суперника. Увійшов на швидкості до штрафного майданчика, де його з порушенням правил зупиняє оборонець ужгородців. Пенальті бездоганно, розвівши м’яч та воротаря по кутам виконав Василь Суботенко – 2:0. До кінця тайму наша команда й взагалі робить рахунок – 3:0, дублем відзначився Б. Фарасенєко, який скористався непорозумінням захисника та оборонця, дотепно обікрав їх і  вже котить м’яч у пусті ворота – 3:0.

В іншому поєдинку цієї групи ФК «Бобовище» зумів здолати ФК «Середнє». Бобовищанці, не зуміли реалізувати пенальті на 5-й хвилині матчу. Тож вже за дві хвилини пропустили у власні ворота від середнянців. Проте, ще до кінця першого тайму «Бобовище» відновило рівновагу – зі штрафного удару. А в другій половині поєдинку колектив з Мукачівщини, ще двічі засмутив господарів. Тож – 3:1 перемагають.

Турнірне становище групи А: «Бобовище», МФА - 6 очок; СДЮСШОР – 4; «Середнє» - 1.

У групі В поєдинки тривали впродовж двох днів. У суботу, 15 лютого У передостанньому турі групи В МФА U-19 грало з одним із найсильніших конкурентів у боротьбі за лідерство в групі ужгородською командою «Страйвер».

Мукачівці зуміли провести швидкий м’яч – вже на 3-й хвилині матчу відзначився Михайло Хміль. Наші гравці заробили право на штрафний: Філіп Кольцун подав, на підборі першим був Руслан Гогерчак, який покотив під удар Михайлу Хмілю, а вже Михайло потужно пробив, м’яч після рикошету трохи змінив напрямок польоту й дещо дезорієнтував воротаря – 1:0.

А згодом, на 28-й хвилині Михайло Хміль вже виступив в ролі асистента, він перекинув м’яч за спину оборонців на Івана Русина, а той після відскоку точно перекинув воротаря «Страйвера» Владислава Хмельвоського – 2:0. Через кілька хвилин хорошою нагодою не зумів скористатися  Іван Станкович, який пробив поруч зі стійкою воріт. Підопічні Віктора Ряшка й надалі продовжують насідати на ворота Хмельовського, однак до 65-ї хвилини він не дав можливості мукачівцям реалізувати кілька своїх нагод. Але це допопоки Денис Вісторобський не розрядив свою гармату – по-під дальню стійку – 3:0. Через 5 хвилин наша команда мала ще одну чудову нагоду для взяття воріт, однак, вдало зіграв воротар парирувавши удар під час виходу віч-на-віч, а на підборі кіпера підстрахував досвідчений Микола Гібалюк, який завадив нашому гравцю провести черговий гол і вибив м’яч за межі поля. Та саме після подачі з цього кутового, Руслан Гогерчак цілить головою у дальній кут – оборонець намагався вибити м’яч головою, але лише збив з пантелику власного воротаря і четвертий гол влітає в сітку воріт.

Лише на 80-й хвилині «Страйвер» знайшов адекватну відповідь – реалізувавши штрафний удар. На більше їх не вистачило. Тож 4:1 впевнена перемога МФА.

Вже наступного дня мукачівці розгромили ФК «Н.Коропець» - 9:1 і впевнено посіли перше місце.

Ще одна команда цієї групи, яка мала поєдинки упродовж двох днів «Зірка» (Лінці). У суботу «зіркові» зуміли перемогти ФК «Н.Коропець» - 3:2. А от уже 16 лютого, в зустрічі з «Локомотив-Чоп» лінцівському колективу забракло сил зіграти на рівні, пропустивши у власні ворота 5 голів, і лише в кінці зустрічі спромоглися реалізувати дві свої нагоди – 5:2.

Турнірне становище: МФА – 12 очок; «Страйвер»,«Чоп»,«Зірка»- 6; «Н.Коропець» - 0.

У групі С лідери познущалися зі своїх опонентів – іршавська «Бужора» розгромила «Боржавське» - 7:1, а виноградівський «Севлюш» познущався над «В.Копанею» - 12:0.

Турнірне становище: «Севлюш», «Бужора» - 7 очок; «Боржавське» - 3; «Копаня» - 0.

У групі С, де матчі відбуваються в Хусті у суботу, 15 лютого зійшлися лідери «Хуст» та «Вільхівці».

Господарі першими зуміли відкрити рахунок, та вільхівський колектив стараннями нападника Олександра Грицькевича ще до перерви робить камбек, а в другій половині і взагалі збільшує перевагу. Хустяни в кінці один м’яч відквитали, але на більше не вистачило часу. Тож 3:2 перемагають «Вільхівці». Вже наступного дня «Карпати» відігралися на «Діброві» (Н.Апша), здолавши цю команду з рахунком – 5:2.

«Карпати» (Дубове) 15 лютого впевнено перемагають «Діброву» - 3:1, а наступного дня безальтернативно програють міжгірській «Верховині» - 0:4.

Турнірне становище: «Вільхівці» - 12; «Хуст» - 9;«Верховина» - 6; «Діброва» - 0

Згідно регламенту змагань у зимовій першості, до наступного етапу першості виходять 16 команд, де гратимуть в 1/8 фіналу. Тож надалі турнір продовжиться вже без «Н.Коропця» та «Діброви».

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів