Словаки провели тестову перевірку на коронавірус на кордоні із Закарпаттям (ФОТО)

Словаки провели тестову перевірку на коронавірус на кордоні із Закарпаттям (ФОТО)
Словаччина готова при потребі ізолювати людей з підозрою на небезпечну хворобу.

 

Для цього були проведені спеціальні тестові навчання по боротьбі з розповсюдженням корановірусу на кордоні з Україною. Навчання відбулися на КПП "Вишнє Немецке-Ужгород". Спостерігати за діями приїхав прем'єр-міністр Петер Пеллегріні та міністр внутрішніх справ Деніза Сакова.

"Ми пересвідчилися, що маємо все необхідне обладнання для вирішення можливих інцидентів на кордоні", - зазначив Пеллегріні.

"Аби тримати ситуацію під контролем задіяно багато служб - це і митники, і прикордонна поліція, регіональне управління охорони здоров’я, лікарня в Міхаловце, просто величезна кількість організацій, які повинні при потребі своєчасно відреагувати", - сказав Пеллегріні.

Наразі вирішується питання чи слід запроваджувати більш жорсткий контроль на кордонах Словаччини, насамперед, з Україною. Також з головним лікарем охорони здоров'я вирішують чи варто перевіряти температуру у кожної людини яка в'їжджає на на кордонах Шенгенської зони. Саме так як це робиться нині у деяких міжнародних аеропортах.

Пеллегріні запевнив, що наразі загрози немає, однак при потребі Словаччина має всі технічні засоби, які дозволять проводити такі перевірки під час паспортного та митного контролю на кордоні.

Наразі у Словаччині обстежили 41 особу з підозрою на новий коронавірус. Всі результати були негативними.

Перші зразки з підозрою на новий коронавірус були відправлені до Німеччини на експертизу.

У самій Словаччині лабораторну діагностику цього захворювання проводять з 3 лютого.

Mukachevo.net

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів