Скільки закарпатці платитимуть за реєстрацію автомобіля?

Скільки закарпатці платитимуть за реєстрацію автомобіля?
Платниками збору на обов’язкове державне пенсійне страхування є підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні в сервісних центрах (підрозділах Державної автомобільної інспекції) Міністерства внутрішніх справ України.

 

Виняток становлять випадки забезпечення легковими автомобілями осіб з інвалідністю згідно із законодавством та успадкування легкових автомобілів відповідно до закону. Вартість автомобіля, визначена відповідно до договору купівлі-продажу, договору міни, довідки органів митної служби, акта експертної оцінки вартості автомобіля, інших документів, що підтверджують цю вартість, є об’єктом оподаткування.

Згідно з пунктом 8 статті 4 Закону встановлені такі ставки збору на обов’язкове державне пенсійне страхування під час першої державної реєстрації легкових автомобілів: 3% – якщо об’єкт оподаткування не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року; 4% – якщо об’єкт оподаткування перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року; 5% – якщо об’єкт оподаткування перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого законом на 1 січня звітного року.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» з 1 січня 2020 року встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб у сумі 2102 гривні. Таким чином, з початку року при визначенні сплати вартості збору на обов’язкове державне пенсійне страхування під час першої реєстрації застосовуються такі розрахунки в залежності від вартості легкового автомобіля. Якщо вартість автомобіля:

– не перевищує або дорівнює 346 830 грн. – сплачується 3 відсотки;

– більш ніж 346 830 грн., але не перевищує або дорівнює 609 580 грн. – сплачується 4 відсотки;

– більш ніж 609 580 грн. – сплачується 5 відсотків.

Слід зауважити, що ставка збору вартості автомобіля визначається без урахування податку на додану вартість, якщо суму такого податку зазначено в документі, який підтверджує ціну транспортного засобу.Збір на обов’язкове державне пенсійне страхування сплачується на бюджетні рахунки для зарахування надходжень до загального фонду державного бюджету, відкриті в головних управліннях Державної казначейської служби України за місцем проведення першої державної реєстрації в Україні легкового автомобіля в сервісних центрах (підрозділах Державтоінспекції) МВС. Про реквізити рахунків можна дізнатись, звернувшись до сервісних центрів головного управління Пенсійного фонду України в області.

Довідково: 

Сплата збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при реєстрації легкового автомобіля регулюється Законом України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування» від 26.06.1997 р. № 400/97-ВР (далі Закон) та Порядком сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при реєстрації легкового автомобіля № 1740, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.1998 року.

Головне управління Пенсійного фонду України

в Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів