Викладачка поповнила здобутки ФІФ УжНУ сертифікатом CELTA від університету в Кембриджі

Викладачка поповнила здобутки ФІФ УжНУ сертифікатом CELTA від університету в Кембриджі
Викладачі факультету іноземної філології Ужгородського національного університету регулярно підтверджують свій професіоналізм. Долучаються до конференцій, семінарів, є членами журі Малої академії наук, республіканських олімпіад. До того ж високий рівень компетентності представників ФІФ засвідчує активна міжнародна співпраця.

 

Вікторія Леган

Вікторія Леган

Так, кафедра англійської філології тісно співпрацює з Британською радою, кафедра німецької філології – із Гете-Інститутом, кафедра французької мови та зарубіжної літератури – з установами Бельгії, кафедра класичної та румунської філології – із партнерами з Румунії. Чотири названі підрозділи готують професійних філологів.

Своєю чергою, ще один підрозділ ФІФ – кафедра іноземних мов – забезпечує викладання іноземних мов на немовних гуманітарних і природничих факультетах Ужгородського університету. Викладачі цієї кафедри також проходять стажування Британської ради і долучаються до міжнародних проєктів.

Із нещодавніх – участь доцентки Діани Смужаниці в ініційованих Посольством Франції в Україні майстер-класах із підготовки різнорівневих іспитів відповідною мовою.

Водночас варто відзначити ще один здобуток – викладачка Вікторія Леган здобула престижний міжнародний сертифікат CELTA (Certificate in English Language Teaching to Adults). Він видається Університетом у Кембриджі, визнається освітніми організаціями в більшості країн. Кваліфікація дозволяє викладати англійську в будь-якому куточку світу. Такий сертифікат у Закарпатській області мають всього декілька знавців.

«Я хотіла спробувати щось нове», – пояснює Вікторія Петрівна мету участі в курсі.

Заняття для слухачів

Заняття для слухачів

CELTA – справжнє випробування, навіть для професійних мовців. Щоб отримати сертифікат, слід подолати відбір і засвідчити досконале володіння англійською на рівні С1 (Advanced), а потім упродовж місяця пройти інтенсивне навчання.

Вікторія Леган розповідає: «Професійний 206-годинний курс включав роботу з тьютором зі США. Та були не тільки лекції – раз на два дні я викладала для слухачів курсів. Притому наставник оцінював не тільки індивідуальну працю, а й командну взаємодію. Крім того, готували три науково-дослідні роботи. Навчалися в будні з 9:00 до 17:00, а вдома було потрібно готуватися до наступного дня. Загалом весь місяць був у посиленій праці, але я дуже задоволена результатом».

Насамкінець інтенсиву роботу оцінював незалежний експерт, а сертифікат CELTA видали за місяць – після того, як фахівці Кембриджу перевірили напрацювання.

У підсумку Вікторія Леган підтвердила високий рівень володіння англійською, а також удосконалила навички викладання за сучасною комунікативною методикою. Набутий досвід, безумовно, стане в пригоді під час роботи в університеті, оскільки викладає для представників різних факультетів, зокрема студентів з-за кордону.

Для того, щоб вивчити іноземну, Вікторія Петрівна радить навчатися саме за комунікативною методикою і додає: «Дуже важливо знайти свого вчителя, встановити з ним зв’язок. І, звісно, головне – бажання. Також потрібно пам’ятати: мова як істота, і щоб підтримувати її життя, потрібна постійна практика».

Ольга Брайлян,

фото з архіву Вікторії Леган

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів