Суботній вечір для закарпатських баскетболістів завершився переможно

Суботній вечір для закарпатських баскетболістів завершився переможно
Про результати черговий матч провідної баскетбольної команди нашого краю проти принципового опонента дізнавайтесь далі.

 

У цьому матчі, в рамках вищої ліги України, зустрічались сусіди по таблиці, тому одна звитяга була варта двох. Й хоча «чортківці», зусиллями одного з найрезультативніших своїх гравців першої чверті та матчу Володимира Рудченка й відкрили рахунок, та протягом цього відрізку часу наші земляки, результативними діями переважно Костенка, Андреянова, Рипковича та Куртєва, змусили суперника зазвичай наздоганяти себе, й тримали його переважно на відстані двох-п’яти очок і тільки раз в кінці 8-ї хвилини дозволили «Лаутеншлагеру, Володимиру Рудченку, Одажиу і компанії» зрівняти рахунок – 14:14, та далі швидко відновили гандикап і впевнено пішли на першу перерву – 22:18.

У другій чверті ужгородці, суттєвими зусиллями Костенка, Пустовіта та Варги, збільшили перевагу над суперником й тримали його переважно на відстані п’яти-семи очок. Усе, що вдалось гостям, у яких дуже результативно діяли Лаутеншлагер, що феєрив триочковими, й Одажиу та Максим Рудченко, це на 3-й хвилині чверті наблизитись до суперника на відстань одного балу – 24:25, та на 4-й хвилині вдруге в матчі зрівняти рахунок – 29:29. Та далі все повернулось до них зовсім іншою стороною й закарпатці суттєво відірвались до великої перерви – 43:34.

У третій чверті щось неймовірне творили Варга та Костенко. Перший доводив до шаленства ужгородських фанів триочковими, а другий постійно наздоганяв друга Сашка в результативності стабільними двоочковими влучаннями. Підтримали ці старання й Рипкович та Андреянов. Відтак різниця в рахунку регулярно трималась десь у чотирнадцять-шістнадцять очок. Якби не активні результативні дії Лаутеншлагера, Одажиу та Володимира Рудченка й не фарт, який на завершенні чверті поцілував гостей у найчарівніші місця, коли м’яч кілька разів після кидків господарів прокочувався вздовж усієї дужки кільця й по зрадницьки виборсувався назовні, то так би й пішли на останню перерву, а не при – 64:55, як сталося насправді й додало оптимізму «чортківцям». Утім, радіти довелось недовго, бо в четвертій чверті, навіть неймовірною грою Драганчука й зусиллями Одажиу, Володимира Рудченка та Лаутеншлагера, навіть ситуативно скоротити цей розрив більше, ніж на два бали так і не вдалось. Найбільша заслуга у цьому того ж Костенка, якому дуже активно допомагали тримати суперника на добрій відстані Рипкович, Варга та Куртєв. Відтак, сам Костянтин став ен-ві-пі матчу, бо набрав 31 бал (закинув чотирнадцять двоочкових кидків і додав кілька точних штрафних),зробив багато підбирань та відбирань і навіть виблиснув кількома блок-шотами.

У гостей можна відзначити граючого тренера Лаутеншлагера, який набрав 23 бали (закинув три триочкові, чотири двочкові й додав кілька точних штрафних) та часто якісно працював у відборах і підборах. Ще похвальним словом можна згадати ужгородця Варгу, на рахунку якого 18 очок (чотири триочкові, два двоочкові й кілька точних штрафних). Усе це й змусило суперника в останній атаці не мчати до щита, а покласти м’яч на паркет і з сумом у очах констатувати свою чергову поразку. БК «Ужгород – УЖНУ – ЗОДЮСШ» – БК «ПНЕУ– 2 Кристал» Чортків, Тернопільська область – 85:71 (22:18, 21:16, 21:21, 21:16), 15 лютого, спорткомплекс «Юність», Зал № 3, 50 глядачів, Результативність гравців команд: Костенко 31 очко (3 зі штрафного), Варга 18 (2), Рипкович 12 (3), Андреянов 10 (4), Пустовіт 8, Куртєв 7 (1) – Лаутеншлагер 23 (3), Одажиу 15 (6), Володимир Рудченко 13 (4), Драганчук 7, Максим Рудченко 7 (1), Гівінський 2, Лось 1 (1) «Ужгород – УЖНУ – ЗОДЮСШ»: Єгор Казінцев, Олександр Зубковський, Максим Андреянов, Владислав Плешаков, Дмитро Піскар, Олександр Варга, Андрій Попадинець, Андрій Куртєв, Артем Пустовіт, Валентин Рипкович, Максим Пилип, Костянтин Костенко, Тренер – Олександр Зубковський, «ПНЕУ – 2 Кристал»: Олег Драганчук, Єгор Лаутеншлагер, Максим Рудченко, Юрій Бачинський, Владислав Ніколайчук, Максим Лось, Віктор Гівінський, Віталій Шиманський, Євген Одажиу, Вадим Саранчук, Владислав Прорцків, Володимир Рудченко, Тренер – Єгор Лаутеншлагер.

Євген СВИЩО, Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів